Compliance & Legal Recruitment Consultant | YouConnect

Full Time
permanent
Gent
Berchem
Brussel
Compliance is booming business en dus breidt ook het compliance recruitment team van YouConnect uit. Ben jij die compliance professional met een hart voor mensen en een luisterend oor voor kandidaten? Dan ben je bij YouConnect aan het juiste adres!

Wat biedt YouConnect jou?

Dat vertellen we je graag in levende lijve in ons kantoor in Gent, Antwerpen-Berchem of Brussel. We ontvangen je daar waar dit voor jou het beste past. Ook de uitvoering van de job kan op één van deze drie locaties. Alle drie zijn zij gekozen met het oog op een goede bereikbaarheid met trein en/of tram. Flexibiliteit in onze job is onlosmakelijk verbonden met de inhoud van onze job.

Wij bieden: 

 • Een plek in een ondernemend en waardengestuurd team met ruimte voor initiatief. 
 • Een functie in een eigenzinnig, jong bedrijf dat sinds haar oprichting 10 jaar geleden het verschil maakt in de markt en een stevige fundering heeft.
 • De mogelijkheid om een belangrijke schakel te vormen in de uitbouw van de sterke en snel groeiende compliance recruitment afdeling binnen YouConnect.
 • Tijd voor persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om interessante opleidingen te volgen.
 • Veel autonomie en flexibiliteit in de uitvoering van de job, en we houden de vinger aan de pols wat betreft well-being.
 • Toegang tot een breed en gevarieerd bedrijven- en kandidatennetwerk.
 • Collega’s zichzelf misschien niet altijd au sérieux nemen, maar wel hun job. Als professionele vakmensen zullen ze jou daadwerkelijk ondersteunen. Anderzijds leren wij ook graag van jou en bespreken we geregeld dossiers om elke klant de beste oplossing te kunnen bieden, ook die keer dat het misschien wat moeilijker gaat.
 • YouConnect werkt met een hart voor de maatschappij. Zo begeleiden we jaarlijks kosteloos een aantal jongeren intensief naar hun eerste job en dragen we bij aan een aantal goede doelen die zorgvuldig worden uitgekozen. Ook jij zal actief kunnen participeren in projecten die jou nauw aan het hart liggen.
 • Een goede verloning en interessante extralegale voordelen.
 • Duurzaamheid is bij ons meer dan een modieuze term: we zorgen er effectief ook voor dat we met onze organisatie onze ecologische voetafdruk verminderen. Je Brompton-plooifiets staat trouwens al voor je klaar.

Je nieuwe job

Je wordt betrokken bij elke cruciale stap op weg naar het verbinden van Legal en Compliance professionals en hun opdrachtgevers: 

 • Intake: Tijdens het eerste gesprek met de klant capteer je de informatie om een juist begrip te krijgen van de uitdagingen waar het bedrijf mee geconfronteerd wordt. Het is belangrijk juist die kandidaten te selecteren die zo goed mogelijk passen in het team van je klant. Daarvoor zet je al je talenten in: je stelt de nodige vragen, zowel met betrekking tot de job zelf als met betrekking tot het team, het bedrijf, de waarden enz.
 • Legal en Compliance Search: Je connecteert dagelijks met ons bestaand netwerk van juristen en compliance professionals en werkt tegelijk ook aan de uitbreiding van jouw netwerk door nieuwe getalenteerde juristen en compliance professionals te leren kennen. Met een grote dosis doorzettingsvermogen en goede casting van het juiste talent breng je de beste kandidaten in contact met geschikte opdrachtgevers.
 • Interviews: Je wil alles weten over onze kandidaten. Naast hun competenties en ervaring, weet je graag waar hun passie ligt en wat hen energie geeft. Interviewen is actief luisteren en doorvragen.
 • Carrière-advies: Een goede carrière is niet hetzelfde als een job hebben. Je adviseert kandidaten over hun volgende project en begeleidt hen in hun groei. Klanten sta je actief bij in hun zoektocht naar de meest geschikte compliance en/of legal professional.
 • Relaties opbouwen: Je houdt ervan lange-termijnrelaties op te bouwen en te onderhouden met kandidaten en bedrijven. 
 • Bijdrage: Je draagt bij aan de groei van YouConnect. Je gaat mee op zoek naar nieuwe klanten en nieuw juridisch en compliance talent, initieert marketing-acties en neemt deel aan onze evenementen.

Wie ben jij?

Je hebt talent in het bouwen en onderhouden van menselijke relaties. Je bent een natuurlijke luisteraar, met een oprechte interesse in de passies en ambities van je gesprekspartner.

Daarnaast heb je of ben je: 

 • Een aantal jaren relevante ervaring in een compliance omgeving, waardoor je de complexiteit en impact van compliance als geen ander begrijpt. Je hoeft niet noodzakelijk ervaring als recruiter te hebben. Wij leren je graag de beginselen van het vak en geven je de mogelijkheid dit verder aan of in te vullen zoals dit het beste bij jou past;
 • De drive en zin om compliance departementen van onze klanten te versterken en zo een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het compliance domein in een brede waaier aan sectoren;
 • Iemand die zeer actiegericht streeft naar een juiste selectie van compliance en/of legal talent voor onze klanten;
 • Een doorzetter en vastbesloten om kwalitatieve resultaten te behalen;
 • Positief ingesteld, een optimist met een hoog energieniveau;
 • Sterk in relaties opbouwen en netwerk uitbreiden;
 • Je draagt integriteit en respect hoog in het vaandel bij alles wat je onderneemt;
 • Je spreekt en schrijft perfect Nederlands en je werk vlot in het Engels. Als je daarbij ook professioneel kan communiceren in het Frans heb je een stevig voetje voor;
 • In het bezit van een masterdiploma.

YouConnect

YouConnect, dat is een team van 20-tal competente medewerkers met één gemeenschappelijk doel: het verbinden van juristen, compliance- en HR-experts met een job waarin ze kunnen uitblinken. Samen vormen zij een nichekantoor gespecialiseerd in Legal, Compliance & HR interim management en in werving & selectie van legal, compliance en HR profielen.

Deze specialisatie betekent dat elk gesprek bij YouConnect een gesprek is met een professional. Of het nu over een klant gaat die beroep doet op onze expertise, of over een kandidaat die we spreken over een vacature: we werken dagelijks met hoogopgeleide, gedreven experten en spelen een cruciale rol in de uitbouw van bedrijven & loopbanen.

Samen met onze klanten staan we voor pittige uitdagingen in de zoektocht naar talent. We werken grondig aan elke opdracht om de kwaliteit te bieden waar we voor staan, met goede resultaten en een groeiende portfolio aan bedrijven.

Deze groei maakt dat we nu uitkijken naar een nieuwe collega om onze divisie Compliance Recruitment te versterken. De lat ligt best hoog. Door onze aanpak, het vakmanschap waarmee we werken, en de waarden die we hanteren.

We willen dé juiste persoon om ons team mee te verrijken. Iets voor jou? We maken graag kennis!

Let’s connect?

Voor meer informatie, contacteer Kathleen Peirsman via telefoon (+32 473 49 71 80) of e-mail kathleen.peirsman@youconnect.be

Wanneer je solliciteert, bewaren we jouw CV en alle persoonsgegevens die je opgeeft in onze databank in overeenstemming met onze privacy notice.

share this job:

Consultant

0905ca10 64b0 4b9e bf04 2e8fb7098ab9
+32 473 49 71 80 email hidden; JavaScript is required

Apply for this job

Bestandstypes (doc, docx, pdf) tot 5MB

Interesting too!

Discover for yourself that YouConnect is a great place to work!

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

Brussels office

Silversquare North
Boulevard Roi Albert II 4 - 1000 Brussels

Antwerp office

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Antwerp

Ghent office

Main office
Nederkouter 124 - 9000 Ghent

Corporate headquarters

Burotel
Rue du Congrès 35 - 1000 Brussels

made by
check out your favourite jobs