YouConnect | Wanneer een werkgever zelf kandidaat wordt
< Back to overview

Wanneer een werkgever zelf kandidaat wordt

De column in De Tijd van 3 augustus 2018 met titel “Karakter, routine en persoonlijkheid belangrijker dan duur diploma”* gaf een interessante invalshoek aan recrutering. Als professionele recruiters bevestigen wij volmondig dat werkgevers vaak kiezen voor kandidaten die bepaalde kwaliteiten - zoals leergierigheid, positief denken, verantwoordelijkheid nemen, doorzettingsvermogen, passie, mensen motiveren - naar de tafel brengen en daardoor een “onweerstaanbare aantrekkingskracht” hebben. De ervaring leert dat het hebben van een of meerdere goede diploma’s echter een belangrijk selectiecriterium blijft dat ervoor zorgt dat je mogelijks wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Maar de onderliggende hypothese in het artikel blijft de ruime keuzemogelijkheid van werkgevers bij het selecteren van hun kandidaten. De arbeidsmarkt, en zeker de juridische arbeidsmarkt, is echter een kandidatenmarkt geworden, waardoor eigenlijk de werkgever zelf kandidaat is geworden.

Organisaties schakelen daarom selectiekantoren als YouConnect in als ze zelf met de handen in het haar zitten. Vaak staat hun vacature al (te) lang open en heeft dit een belangrijke impact op de kwaliteit van de dienstverlening van het juridisch departement aan haar interne klanten, waardoor bedrijven mogelijks business laten liggen. Niet te onderschatten is ook de impact op de workload en het welbevinden van het juridisch team.

 In een krapper wordende arbeidsmarkt zijn het echter ook de werkgevers die karakter en persoonlijkheid moeten hebben en tonen. We stellen vast dat bedrijven met een missie en een ziel, er veel beter in slagen getalenteerde kandidaten aan te werven.

Nooit waren er zoveel vacatures als nu, nooit zoveel werving- en selectiekantoren, en toch slagen bedrijven er niet in hun vacatures in te vullen.

Als gespecialiseerde legal recruiters zijn we een klankbord voor onze klanten. Het is onze verantwoordelijkheid hen te adviseren waar hun witte raaf te vinden is, welke competenties key zijn om de functie succesvol in te vullen, welk salarispakket marktconform is.

Voor veel organisaties is het geen onbekende dat kandidaten in de arbeidsmarkt anno 2018 zeer kritisch en veeleisend zijn geworden. Het merendeel van de potentiële kandidaten is latent en niet actief werkzoekend. De oude strategie die erin bestond een jobadvertentie te publiceren en reacties van kandidaten af te wachten, geldt niet meer in de huidige kandidatenmarkt. Vandaag moet je zelf naar de kandidaten stappen en niet wachten tot ze bij jou komen.

Afhankelijk van de doelgroep gebruik je als recruiter verschillende technieken om de vacature in het vizier van de potentiële kandidaat te brengen. Search is veel meer dan het posten van een online vacature. Het is een vak. Een vak met 1 einddoel: het vinden van de meest onvindbare profielen. Hierbij moet je ook verder kijken dan enkel de hard skills. We moeten kijken naar de mens achter het CV, zoeken naar hun karakter, routine en persoonlijkheid. Echt luisteren naar de kandidaat wordt des te belangrijker in het welslagen van een rekrutering.

Je hebt empathisch vermogen nodig om de taal van de kandidaat te begrijpen. Je moet verbinding maken met de kandidaat, vanaf het eerste contact tot de follow-up na aanwerving. Communicatie is key, elke seconde in het proces. Continue follow-up staat centraal. De rol van de recruiter reikt verder dan de pure selectie alleen. De toegevoegde waarde zit hem in de kennis die de recruiter heeft op basis van de informatie die de kandidaat niet kan vinden via google of social media. Als recruiter deel je die kennis en informatie om zo de interesse van kandidaten op te wekken. Een advocaat die wil evolueren naar een inhouse positie zal vaak zijn zelfstandig statuut moeten opgeven, en zoekt naar gedetailleerde informatie over de samenstelling en waardering van een loonpakket als werknemer. Het onze taak om de kandidaat eerlijk te informeren over de plus- en minpunten van een bepaalde carrièrestap. Wij zitten er dagelijks in, zij niet.

De recruiters anno 2018 worden uitgedaagd om elke dag out-of-the box te denken en daar maken we het verschil.

Dat is waar YouConnect elke dag voor gaat. #Trust– #Empathy – #Sustainability – #Growth.

YouConnect is een onafhankelijk kantoor gespecialiseerd in Legal recruitment en Legal Interim Management.

*van Peter De Keyzer

Connect with us