Waarom kiezen voor Legal Interim Management?
< Back to overview

Waarom kiezen voor Legal Interim Management?

Een ervaringsdeskundige aan het woord

Legal Interim Management zit al enkele jaren in de lift. Meer en meer bedrijven doen beroep op tijdelijke krachten om diverse juridische noden op te vangen (bijv. vervanging bij ziekte of zwangerschapsverlof van een vaste juridische medewerker, nood aan een bepaalde juridische deskundigheid, nood aan een vertrouwenspersoon voor ad hoc juridisch advies voor een bedrijf dat geen juridische dienst heeft,  of een voltijdse ondersteuning gedurende meerdere maanden wanneer er geen mogelijkheid bestaat om een vaste aanwerving te doen, …). Het is een formule die gesmaakt wordt, omwille van de inherente flexibiliteit, maar ook omwille van de vele voordelen die dergelijke jurist tijdelijk binnenbrengt:  een interessante juridische maar ook bredere ervaring opgebouwd in verschillende types bedrijven en/of sectoren, best practises, een frisse blik.

Steeds meer juristen overwegen de stap naar Legal Interim Management en kloppen bij ons aan voor advies. Tijdens een uitgebreid gesprek (en meerdere opvolggesprekken) luisteren wij actief en proberen wij hen zo goed mogelijk te begeleiden in hun denkproces. Daarnaast brengen hen ook graag in contact met ons netwerk van ervaren legal interim managers die ervaringen kunnen delen. Het vertrouwen dat Legal Interim Managers in ons stellen om hen te helpen groeien in hun professionele carrière vinden wij bij YouConnect erg belangrijk

Daarom bundelen wij  graag een aantal ‘frequently asked questions’ in het kader van het Legal Interim Management waarop een ‘ervaringsdeskundige’ een antwoord formuleert.

Aan het woord is een jurist met een ruime ervaring zowel in advocatuur als in de bedrijfswereld.

  1. Waarom kiest een jurist voor Legal Interim Management?

“Voor ik als Legal Interim Manager aan de slag ging, was ik bedrijfsjurist op de hoofdzetel van een multinational. Hoewel het een aangename job was, snakte ik na 5 jaar naar een nieuwe uitdaging. Ik vond dat ik op dat moment voldoende juridische bagage had opgebouwd om een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor verschillende soorten bedrijven. Bovendien wilde ik graag verschillende sectoren leren kennen en het Legal Interim Management leek mij daarvoor de ideale oplossing.”

  1. Bij wie heb je informatie ingewonnen over Legal Interim Management?

“Ik ben met verschillende kantoren, gespecialiseerd in Legal Interim gaan praten, waaronder YouConnect. Hun input sterkte mij in mijn overtuiging dat het de moeite waard was om dit een kans te geven. YouConnect gaf me de nodige tips die mij over de streep trokken. Aangezien zij ook onmiddellijk een interessant project voor mij hadden, heb ik niet geaarzeld.”

  1. Welke zijn, volgens jou, de kenmerken van een goede Legal Interim Manager:

“Een goede Legal Interim Manager moet eerst en vooral bereid zijn om zich ten volle te integreren in het bedrijf, de business willen leren kennen en begrijpen, ook al is het project tijdelijk. Daarnaast is het belangrijk te weten dat van een Legal Interim Manager verwacht wordt dat deze op korte termijn redeneert en dus kan omgaan met de spanning die een nieuwe job met zich meebrengt. Het allerbelangrijkste is een open geest. Een Legal Interim Manager moet leergierig zijn en niet bang zijn voor uitdagingen!”

Bij YouConnect vinden wij het van het allergrootste belang om een duurzame relatie op te bouwen met onze Legal Interim Managers. Ook bij deze “tijdelijke” plaatsingen zoeken wij steeds naar de beste match tussen kandidaat en bedrijf, niet enkel op juridisch-technisch vlak, maar ook qua persoonlijkheid. Daarom maken wij tijd voor hen en betrekken wij hen ook graag in ontspannende  aangelegenheden, zoals bijvoorbeeld het jaarlijks Theaterfestival.

Connect with us