HR Payroll & Reporting Partner | Orelia

à temps plein
permanent
Wommelgem
Orelia, bouwer en beheerder van woonzorgcentra en assistentiewoningen over heel België, is op zoek naar een HR Payroll & Reporting Partner om haar HR-team te versterken.

Orelia

De woonzorgcentra van Orelia zijn een warme, zonnige thuishaven. Ze bieden er hun bewoners en hun familie gouden jaren. Het is een plek waar iedereen, met respect voor ieders persoonlijkheid, een zinvolle oude dag kan beleven. Menselijkheid en vriendschap vormen de basis. De tevredenheid van hun bewoners, daar doet Orelia het voor.
Orelia werkt samen met YouConnect voor de werving & selectie van een HR Operations Specialist.


Wat biedt Orelia jou?

  • Een functie bij een bedrijf dat je expertise met betrekking tot payroll, systemen en benefits naar waarde schat en je de mogelijkheid biedt dit verder te ontwikkelen;
  • Een belangrijke scharnierpositie in een professioneel en warm zorgbedrijf met groeiambities;
  • De mogelijkheid mee te werken aan HR-gerelateerde, strategische beslissingen;
  • Een gevarieerde functie, een zeer aantrekkelijk salarispakket en diverse extralegale voordelen, waartoe ook een bedrijfswagen behoort;
  • Een mooie werkplek in het hoofdkantoor van Orelia in Wommelgem.


Wat zijn je verantwoordelijkheden?

Als HR Payroll & Reporting Partner sta je in voor de domeinen Loonsverwerking, Rapportering, Systemen en Benefits. Je rapporteert aan de HR Manager.

Loonsverwerking
Je vormt het ‘center of excellence’ voor wat betreft de payroll en bent het aanspreekpunt voor de directies van onze voorzieningen, de collega’s van het hoofdkantoor en het management.
Dat houdt in dat je een ondersteunende rol hebt bij de loonsverwerking uitgevoerd binnen de verschillende instellingen van Orelia. Zo beantwoordt je de technische payroll-vragen, neem je een coachende rol op en waak je over een correcte en tijdige loonsuitbetaling. Je verwerkt de indexaties, ziet toe op de berekening van de verlofrechten, coördineert de vakantiegeldberekeningen en bent dé contactpersoon voor ons sociaal secretariaat. Verder volg je de wetgeving op de voet en implementeer je alle noodzakelijke aanpassingen.

Rapportering, analyse en controle
Je zet een maandelijkse rapportering op met betrekking tot een aantal HR-KPI’s. Hiervoor werk je structureel nauw samen met de afdeling Finance evenals met de directies van de verschillende Orelia-woonzorgcentra. Daarnaast rapporteer je op ad hoc basis in het kader van operationele vragen.

Beheer HR-systemen
Je staat in voor het beheer van de diverse HR-tools. In samenwerking met de betrokken providers doe je onze loonmotor en planningstool uitstekend functioneren. Je technisch inzicht helpt je bij het opleiden en coachen van gebruikers van de van de systemen en zorgt ervoor dat je wordt gezien als een echte specialist.

Beheer Benefits
Maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering en warranten: Orelia biedt een mooi pakket aan extralegale voordelen aan haar medewerkers aan en vertrouwt de technische opvolging toe aan jou. Denk je aan andere initiatieven op vlak van compensation & benefits? Mooi! Er is ruimte om dit te bespreken met de HR Manager, en na een positieve evaluatie kan je overgaan tot het uitwerken ervan.


Herken je jezelf hierin?

Het precieze diploma vinden we niet zo doorslaggevend. Belangrijker is dat je een bachelor of master-denkniveau hebt, goed communiceert en ongeveer 5 jaar ervaring hebt in een payroll-gerelateerde, analytische rol.
Je bent sterk in financiële rapportering en houdt ervan je te verdiepen in de HR-systemen waarmee we werken. Het zal je niet verbazen dat het voor deze functie belangrijk is dat je een kei bent in Excel.
Je hebt een sterk ontwikkeld cijferinzicht en analysevermogen, bent oplossingsgericht en handig met computersystemen.
Omdat Orelia actief is in het hele land, en we alle medewerkers een goede service willen bieden is het belangrijk dat je het Nederlands en het Frans goed beheerst.

Interesse?

Solliciteer dan rechtstreeks via de website of contacteer Diether Vandenbussche voor meer informatie. Dit kan via mail: diether.vandenbussche@youconnect.be of op het nummer: +32 477 22 95 52.

Wanneer je solliciteert, bewaren we jouw CV en alle persoonsgegevens die je opgeeft in onze databank in overeenstemming met onze privacy notice.

Deze vacature loopt in exclusieve samenwerking met YouConnect, Partners for legal & HR talent.

partager l'offre d'emploi:

Consultant

22b1b5f9 d3f4 4c07 ba65 3787f8c8dd9f
+32 477 22 95 52 email hidden; JavaScript is required

Postuler pour ce poste

Types de fichiers (doc, docx, pdf) jusqu'à 5MB

Également intéressant!

Découvrez à quel point YouConnect est spécial pour vous en tant que nouveau collaborateur!

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

bureau de Bruxelles

Silversquare North
Boulevard Roi Albert II 4 - 1000 Bruxelles

bureau d'Anvers

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Anvers

bureau de Gand

Bureau principale
Nederkouter 124 - 9000 Gand

siège social

Burotel
Rue du Congrès 35 - 1000 Bruxelles

made by
voir vos emplois préférés