Aan de slag met videocontent
< Terug naar overzicht

Aan de slag met videocontent

Vandaag de dag maakt elk bedrijf eigen content voor op hun sociale media. Van eigen posts schrijven, tot beeldmateriaal creëren tot het maken van video’s. Bij dat laatste zijn er enkele essentiële zaken waarmee je makkelijk rekening kan houden om je video’s nóg beter te maken. Hieronder geef ik een kort overzichtje van de dingen waarop je kan letten als je aan de slag gaat met eigen video-content.

 

Voorbereiding is key
Om verwarring en een oneindig aantal takes te voorkomen, is het belangrijk om op voorhand te bepalen wat je zeker wil vertellen en hoe je dit het best kan overbrengen. Houd een korte brainstorm-sessie met de marketingverantwoordelijke of een collega en bespreek samen welke inhoud je wil brengen. Aangezien niet iedereen hier elke dag mee bezig is, is het niet altijd makkelijk om de juiste woorden te vinden. Daarom kan het soms helpen om eerst enkele belangrijke kernwoorden te noteren en je tekst op te bouwen rond deze woorden.

Locatie
Voordat je start met filmen ga je op zoek naar de perfecte locatie. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de belichting en lichtinval (zeker als je buiten filmt), de achtergrondkleur en de kleuren van het meubilair waar je in zit of voor staat.


Kledij
Als je wil voorkomen dat je zoals een kameleon één wordt met de achtergrond of dat je ondertitels verdwijnen op een wit kledingstuk, kies je best zorgvuldig je outfit uit. Denk eraan om zeker geen al te felle kleuren of kledij met streepjesmotief te dragen en vermijd witte kledingstukken.  


De Ring
Een handige tool die zeker van pas kan komen is een halo-lamp. Deze ringvormige lamp biedt je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende licht-kleuren en zorgt voor een betere belichting tijdens het filmen. Als je geen halo-lamp hebt, hoeft dat uiteraard geen groot probleem te zijn. Als je rekening houdt met stap twee uit deze blog, wordt belichting sowieso geen obstakel bij het maken van jouw video.


Horizontaal
Wanneer je de video opneemt, film je best horizontaal. Hierdoor heb je een mooi breed beeld dat goed oogt op sociale media. Deze manier van filmen zorgt er ook voor dat je de video makkelijk kan bewerken en eenvoudig ondertiteling kan toevoegen.

Hopelijk helpen bovenstaande tips je al wat op weg om een goede en leuke video op te nemen voor jouw bedrijf. Voor veel mensen is dit een nieuwe ervaring of uitdaging maar probeer ontspannen te blijven en jaag je vooral niet op. Neem alle tijd die je nodig hebt en ook al zijn we niet allemaal geboren acteurs of actrices (of misschien ontdek jij nu dat je dat net wel bent!) ga er voor de volle 100% voor en probeer die Oscar-nominatie binnen te halen!
 

Aan de slag met videocontent


Indien je nog vragen hebt of als je zelf nog enkele handige tips hebt, deel ze dan gerust in de comments!

 

Lennart Coryn

 

Connecteer met ons