De impact van COVID19 op de mobiliteit van juristen in België
< Terug naar overzicht

De impact van COVID19 op de mobiliteit van juristen in België

 

The impact of COVID19 on the mobility of legal professionals in Belgium

 

Veel kandidaten en klanten vragen ons wat de impact is van de COVID 19-maatregelen op de juridische arbeidsmarkt. Kandidaten vragen zich af of het wel het juiste moment is om te veranderen en of er nog interessante juridische vacatures zijn, terwijl klanten zich afvragen of kandidaten de sprong naar een andere job durven zetten in deze telewerk-tijden. 

De afgelopen maanden hebben wij bij YouConnect het bewijs gezien dat elke crisis opportuniteiten biedt, en dat vele kandidaten en klanten elkaar ook in deze bijzondere periode hebben gevonden. Om onze bevindingen te staven aan de realiteit, hielden we de laatste maanden de cijfers inzake de mobiliteit van juristen bij. 

Onze Legal labor market survey uit 2019 leerde ons reeds dat juristen met enkele jaren werkervaring sneller van job veranderen dan juristen met meer werkervaring.  

Ons meest recente onderzoek op basis van bijna 5.000 LinkedIn profielen bevestigt dit nogmaals. 

Juristen met 1 à 2 jaar werkervaring blijven ook in COVID19-tijden snel van job veranderen. Onze steekproef toont dat bijna 50% de laatste 12 maanden (april 2020-maart 2021) van job is veranderd, terwijl dit in de periode oktober 2019-september 2020 slechts 38% was. 

Bij juristen met 3 à 5 jaar ervaring merken we een lichte stijging: 31% veranderde van job gedurende de periode april 2020-maart 2021, terwijl slechts 27% van hen veranderde in de periode oktober 2019-september 2020. 

Bij juristen met 6 à 10 jaar ervaring stellen we geen verhoging van de jobrotatie vast. Zowel in de periode oktober 2019-september 2020 als in de periode april 2020-maart 2021 veranderde gemiddeld 18% van job.  

Ten slotte, wat de juristen met meer dan 10 jaar werkervaring betreft, veranderde 7% de afgelopen 12 maanden van job, wat ongeveer overeenkomt met de cijfers van 6 maanden geleden. 

We besluiten dan ook dat COVID-19 juristen, en dan zeker de jongere juristen, er niet van heeft weerhouden om de sprong naar een nieuwe werkgever te maken. En hoewel niet evident in remote tijden, is een goede onboarding des te crucialer om deze move tot een succesvol retentieverhaal te maken. 

Meer weten over hoe YouConnect jou kan helpen? Connect with us! 

Connecteer met ons