Insightful Walk: Lennart, Sharon & Kim
< Terug naar overzicht

Insightful Walk: Lennart, Sharon & Kim

Lennart, Sharon en Kim zorgen er samen voor dat alles organisatorisch op wieltjes draait bij YouConnect. Lennart is onze Office Assistant, Sharon is Administration & IT Officer en Kim is Personal Assistant. Ze gingen samen op pad en praatten over opstarten bij een nieuwe werkgever via telewerk, waarom multitasking niet kan en delen hun tips over muziek, boeken en podcasts.  

 

Lennart en Kim, jullie vervoegden het team het afgelopen jaar. Het was allesbehalve een evidente periode om op te starten met veel thuiswerk en online meetings, hoe hebben jullie dit ervaren? 

Lennart:  YouConnect is mijn eerste werkgever dus de opstart was dubbel zo spannend. Nieuwe collega’s leren kennen en alles bespreken via online calls en meetings, lag toch wat uit mijn comfortzone. Maar uiteindelijk viel dit heel goed mee en werd ik het snel gewoon. Intussen bouwde ik een heel goede band op met al mijn collega’s, ook dankzij de initiatieven van YouConnect om af en toe met een collega buiten te kunnen wandelen of lunchen. 

Kim: Ik keek er oorspronkelijk niet naar uit om op een nieuwe job te starten in deze tijden. De steun van collega’s, vragen kunnen stellen op ieder moment en iedereen leren kennen door samen op kantoor te werken, zijn toch belangrijke elementen. Maar mijn schrik bleek al snel ongegrond.  YouConnect staat als bedrijf op digitaal vlak al ver en we hebben een heel goed (digitaal) onboardinsplan voor nieuwe collega’s. Bovendien is iedereen in het team heel toegankelijk en alle collega’s deden hun best om mijn opstart zo vlot mogelijk te laten verlopen.  

Sharon: We probeerden er ook echt voor te zorgen dat nieuwe collega’s toch op een fijne manier konden opstarten. Opleidingen plannen met zoveel mogelijk verschillende teamleden, elke dag een update call en regelmatig vragen of alles nog goed gaat en hoe iedereen zich voelt. We hechtten al zeer veel belang aan wellbeing en tijdens deze periode hebben we daar nog meer op ingezet. Er zijn veel initiatieven geweest waaronder ook meditatie en dat heeft mij persoonlijk aangespoord om opnieuw dagelijks te mediteren. Ik sta hiervoor elke dag een half uur vroeger op en na mijn meditatie voer ik wat dankbaarheidsoefeningen uit en/of ik probeer heel mindfull mijn ochtendroutine te doorlopen. 

Wat zijn jullie favoriete tips om productiviteit op te wekken?    

Sharon: Elk anderhalf uur je brein even de tijd geven om alles te verwerken door bewust te pauzeren en bijvoorbeeld een luchtje te scheppen buiten. En stoppen met multitasking, want dat kan in principe niet. 

Kim: Ja, daar sluit ik me volledig bij aan. Als je steeds tussen twee taken wisselt, ben je niet aan het multitasken maar switch je gewoon van de ene taak naar de andere. Dat kost veel meer energie, je werkt trager en je maakt meer fouten. Het is dus belangrijk om je echt te focussen op één bepaalde taak. Ook lichaamsbeweging is voor mij meteen een energie-boost. Daarom is het ook fijn dat we binnen YouConnect onze eigen Olympische Spelen organiseren. Lennart is daar de drijvende kracht achter. 

Lennart: Dat klopt. Om de drie maanden doen we een Olympic Week waarin we iedereen aansporen om zoveel mogelijk te sporten. Via een puntensysteem bepalen we aan het eind van de week de winnaar van elke editie. Volgende week is het opnieuw zover en aan competitiviteit is er in ons team absoluut geen gebrek, dus dat beloofd! Wat mijn productiviteit opwekt is een goede slaaphygiëne en de dag starten met een positieve mindset. Ik bepaal ook elke ochtend welke doelen ik aan het einde van de werkdag zeker wil behalen. 

Wat is het laatste interessant artikel/ boek/ podcast dat jullie hebben gelezen of beluisterd?    

Lennart: Ik luisterde onlangs het album “Chemtrails Over The Country Club” van Lana Del Rey. Een heel mooi en rustgevend album, zeker na een drukke werkdag!   

Sharon: Ik kan het boek “Loving what is” van Byron Katie zeker aanraden. Ze stelt 4 vragen die je kan toepassen op een specifiek probleem en die je kunnen helpen om dit probleem in een ander licht te zien. Ik ben nu net begonnen aan het boek “Limitless” van Jim Kwik. Hij geeft technieken waarmee je je geheugen kan verbeteren, ook een aanrader.  

Kim: Tijdens het wandelen of fietsen, luister ik graag naar Ted Talks en onlangs beluisterde ik de Ted Talk van Oliver Jeffers, “An ode to living on earth”. Het duurt maar 10 minuten maar het is oh zo mooi. Hij leest een brief voor aan zijn pasgeboren zoon waarin hij uitlegt wat het betekent om op aarde te leven. Het is een mooie reminder over hoe mooi en uniek ons leven hier op aarde is en dat we toch wat beter zouden moeten zorgen voor onze planeet.  

 

Lennart, Sharon & Kim gingen wandelen in de Bourgoyen, een natuurreservaat aan de rand van Gent. Ook Walt en Nala, de honden van Sharon en Lennart,  genoten al kwispelend van de deugddoende wandeling.  

Connecteer met ons