Insightful Walk: Mieke & Paulien
< Terug naar overzicht

Insightful Walk: Mieke & Paulien

Ook al zien we onze collega’s dagelijks virtueel, toch merken we dat er veel minder ruimte is voor een spontane babbel over onze werkervaringen. 

Daarom sturen we af en toe 2 collega’s op pad met als doel elkaar fysiek terug te zien, informatie uit te wisselen én vooral een leuke babbel te hebben. Twee van onze recruitment consultants, Paulien en Mieke, hadden een fijn gesprek over trends in de HR-markt en delen advies over hoe bedrijven kunnen omgaan met de uitdagingen die ze afgelopen jaar tegenkwamen.  

 

Welke tendensen hebben jullie het laatste jaar in de legal markt als recruiters waargenomen?   

Mieke:  We kunnen er niet omheen dat de pandemie heel wat zaken in beweging gebracht heeft. Denk maar aan thuiswerk op een nooit eerder geziene schaal, de sterke digitalisering op diverse domeinen, zoals bij het online selectieproces en de onboarding, en het nog grotere belang van een digitale aanwezigheid en employer branding als bedrijf door het wegvallen van alle events enz. Dit is een enorme uitdaging gebleken voor veel HR-professionals.  

Paulien:  We zagen enorme verschillen in hoe bedrijven hiermee omgingen. Voor de bedrijven die al een digitale voorsprong hadden, was het een minder ingrijpende aanpassing. Zij beschikten reeds over de juiste online tools, waren al gewend aan paperless werken en hadden al een thuiswerkpolicy. Voor anderen was het een periode van complete digitale omschakeling met alle daaraan gerelateerde uitdagingen en problemen. 

Mieke:  We zagen ook dat veel HR-professionals door alle wijzigingen onder sterke druk stonden en uitgedaagd werden in hun creativiteit. Omdat wij met veel diverse klanten in contact staan, kregen we regelmatig de vraag van HR-managers hoe andere bedrijven omgingen met alle uitdagingen die zich stelden. Topics die vaak terugkwamen waren onder andere thuiswerk, het bewaken van het welzijn van medewerkers, het managen van een team van op afstand en de uitdaging om de betrokkenheid van het team met het bedrijf en de cohesie binnen het team te bewaren.  

 

Welke adviezen hebben jullie, als rekruteringsbedrijf, gegeven naar jullie klanten en kandidaten?  

Paulien:  Een waarde die we bij YouConnect hoog in het vaandel dragen is empathie. Naast de focus op resultaten, was ons advies om als bedrijf ook voldoende te focussen op het welzijn van medewerkers en letterlijk te bevragen “Hoe gaat het met jou?”, “Kan je thuis een goede werkplek creëren?” en zo op regelmatige basis de vinger aan de pols te houden.  

Mieke:  De bedrijven die zijn blijven inzetten op welzijn en op de connectie met hun medewerkers, hebben het verschil gemaakt qua retentie van hun medewerkers. De werkbeleving van kandidaten wijzigde soms sterk en leidde ertoe dat ze door het structurele thuiswerk emotioneel ook wat meer afstand namen van hun werk. Bovendien vielen de informele contacten met collega’s en klanten weg, waardoor kandidaten sterker geconfronteerd werden met de pure jobinhoud.  

Paulien:  Ja, tot deze vaststelling kwam ik ook tijdens mijn gesprekken. Waar we zagen dat de 1e lock-down leidde tot een sterke terugval van de job-mobiliteit, steeg ze daarna opnieuw. De onzekerheid hield bepaalde kandidaten niet tegen om na een periode van reflectie, toch de stap te zetten naar een nieuwe uitdaging. We zagen dat hoe minder anciënniteit kandidaten hebben, hoe meer ze van job veranderden.   

 

Wat zijn fijne klantenervaringen, van zowel kandidaten als bedrijven, die je kan delen?   

Mieke:  We organiseerden met YouConnect een pilootproject waarin we bijna afgestudeerde juristen helpen in hun zoektocht naar een eerste job. We maakten hen wegwijs in de juridische markt, simuleerden een interview en gaven hen een duwtje in de rug bij de voorbereiding van hun eerste sollicitatiegesprek. Als je dan een bericht krijgt van jouw kandidaat dat deze kort na dit project een jobaanbieding aanvaard heeft dankzij jouw hulp, dan geeft dat veel voldoening.  

 

Mieke en Paulien kozen voor een vroege wandeling in het Liedekerkebos, voor beiden centraal en dicht bij onze co-working space in Brussel. Het bos is een place to be voor dierenliefhebbers. Tijdens de wandeling stonden ze oog en oog met een hert! Fantastisch toch?  

Voor meer informatie over het artikel of Legal-gerelateerde zaken kunt u hier altijd bij Mieke & Paulien terecht.

Connecteer met ons