Insightful Walk: Valérie & Clara
< Terug naar overzicht

Insightful Walk: Valérie & Clara

Onze laatste wandelaars zijn Clara en Valérie. Beide recruitment consultant bij YouConnect. Clara maakt deel uit van het legal team en Valérie van het HR team. Ze gingen wandelen in het Liedermeerspark in Merelbeke.  

  

Wat is jullie rol bij YouConnect en is deze het afgelopen jaar veranderd? 

Valérie: Ik ben enkele maanden geleden gestart bij YouConnect als Recruitment Consultant in het HR team. Het was tot nu toe al zeer uitdagend maar vooral ook leerrijk en leuk. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij YouConnect veel stappen vooruit zal zetten op professioneel vlak. Voorlopig werk ik zowel voor functies binnen Interim Management en binnen werving en selectie van HR Professionals.  

Clara: Ik werk al lang bij YouConnect en herinner me de oprichting door Ilse in 2013 nog heel goed. Tijdens mijn studies heb ik steeds als student voor YouConnect gewerkt. In 2020 ben ik dan opnieuw bij YouConnect terecht gekomen. Na een jaar in een ondersteunende functie te hebben gewerkt, ben ik sinds april actief als Legal Recruitment Consultant voor werving en selectie van juridische profielen.  
 

Pikte je het voorbije jaar nieuwe hobby’s op of nam je meer tijd voor bepaalde dingen?  

Valérie: Ik ging veel meer wandelen. Vooral ook om de streek waar ik nu woon beter te leren kennen. Ik ben pas verhuisd en woon nu in Maarkedal, de Vlaamse Ardennen. Ik heb ook leren breien en ben nog frequenter met lopen en padel bezig. Natuurlijk gaat voorlopig het grootste deel van mijn vrije tijd naar de verbouwing van ons huis. 

Clara: Ik heb gemerkt dat ik er heel hard van geniet om meer tijd met mijn familie door te brengen en samen ons zoontje Arthur te zien opgroeien. Vroeger spendeerde ik meer tijd met vrienden en minder met familie maar het laatste jaar is dat veranderd, waarschijnlijk ook onder invloed van de coronapandemie.  
 

Wat is het laatste interessant artikel jullie hebben gelezen?   

Valérie: Het staat volledig los van onze job maar enkele maanden geleden las ik een artikel over “the no buy challenge”. Aangezien ik volop aan het verbouwen ben en eigenlijk wat zou moeten sparen, besloot ik om hieraan deel te nemen. Van 1 januari tot 1 juli engageerde ik me om geen kleding te kopen. Op instagram kreeg je verschillende tips en trics om de verleiding te weerstaan. Ondertussen zit de challenge er op en het is me gelukt. Bovendien merk ik dat ik nog altijd niet veel nieuwe kledij heb gekocht en dat ik de stukken die ik wel kocht, veel bewuster heb gekozen.  

Clara: Ik krijg direct inspiratie om dit ook eens te ontdekken. En het past volledig in de sustainability visie die we bij YouConnect hebben. 
 

Wat is jullie favoriete tip om productiviteit op te wekken?   

Valérie: Als we op kantoor werken, samen een koffietje halen en even de benen strekken. Of een korte wandeling maken buiten.  

Clara: Inderdaad, even naar buiten gaan, doet altijd deugd. Ook voldoende slapen vind ik heel belangrijk.  

 

Valérie en Clara gingen wandelenin het Liedermeerspark in Merelbeke , een mooi aangelegd park aan de rand van Gent met een grote vijver en een speeltuintje.  

 

Connecteer met ons