Clara Creve - YouConnect
< Terug naar overzicht

#ProudConnector Unveiled: Clara Creve | Personal Assistant

Clara Creve - YouConnect


Een exclusieve blik achter de YouConnect-schermen vind je hier  #Clara's week #instagramtakeover #ProudConnector 

Wat deed je voor je startte bij YouConnect?  
Ik behaalde een Master in de Rechten. Tijdens mijn studies werkte ik als Student Legal Researcher bij YouConnect. Ik heb YouConnect letterlijk zien groeien vanaf de opstart door Ilse Tack tot op vandaag een dynamisch bedrijf van 14 medewerkers.  

Wat trok je aan in je huidige rol bij YouConnect?  
De nauwe samenwerking met onze managing partner. Hierdoor kan ik nog meer bijleren over het vak, de sector, de verschillen tussen onze divisies HR en Legal. Ilse is een echte expert en dat is fijn samenwerken.  

Wat maakt YouConnect als bedrijf uniek?  
Het unieke aspect dat het team bestaat uit legal en HR-professionals, en dat zij instaan voor de selectie van net ook juridische & HR profielen bij de bedrijven met wie we werken. Zij hebben dus een doorgedreven kennis van de materie waarin ze werken, en spreken dezelfde taal: dat is één van de elementen die onze klanten én kandidaten appreciëren. Bovendien is YouConnect een waardengedreven bedrijf en dat voel je. Iedere medewerker zet zich ook dagelijks in voor de vervolmaking van onze dienstverlening, en streeft daarbij naar hoge kwaliteit en naar een gezonde groei van het bedrijf.  

Welke soort netwerker ben jij?  
Dat hangt af van de gelegenheid. Ik zal me meestal focussen op enkele mensen en ga dan graag voor een kwalitatief gesprek.  

Op welke werkplek werk je het liefst en waarom?  
In Gent! Het kantoor is prachtig gelegen in het centrum met een grote tuin met uitzicht op de Leie. De meeste collega’s werken regelmatig in dat kantoor zodat je vaak in gezelschap werkt, wat ik wel leuk vind. 

Waaruit haal jij energie?  
Het contact met het team bij YouConnect, het optimisme dat er heerst binnen het team en het feit dat ik werk uit handen kan nemen van mijn collega’s.   

Welke eigenschap waardeer jij het meest aan je gesprekspartner?  
Eerlijkheid! Ik hecht veel belang aan een open en transparante communicatie.  

Hoe breng je efficiëntie in je werkdag?  
Als ik ’s morgens mijn mailbox open, zal ik eerst alle e-mails verwerken die onmiddellijk behandeld kunnen worden. De taken op lange termijn verdeel ik over verschillende groepen die ik aanmaak via Microsoft Teams. Ik streef naar een goede structuur om alles overzichtelijk en efficiënt te houden.  

Hoe ga je om met sociale media?  
Ik geef toe dat ik wel wat tijd kan spenderen op sociale media en dan vooral op Instagram. Ik hou ervan om nieuwe pagina’s op te snorren, en dat kan dan over verschillende onderwerpen gaan: foodblogs, mode, een aantal interessante influencers. 

Wat zijn jouw sterktes binnen het team?  
Ik ben positief ingesteld. Mijn taak bestaat erin om het support- team van YouConnect zo goed en efficiënt mogelijk te coördineren. Ik heb een nuchtere en pragmatische kant die me daar goed bij helpt, en die mijn collega’s appreciëren. 

Heb je een creatieve kant? Zo ja, hoe uit zich dat?  
Ik ben een originele cadeautjesjager! Ik hou ervan om mensen te verwennen en bij gelegenheid cadeaus te geven met een persoonlijke touch. Ik vind het altijd geweldig als iemand dat ook voor mij doet: dat kan me wel raken! 

Wat is jouw favoriete seizoen en waarom?  
De lente! Iedereen komt terug buiten, de dagen worden langer, de temperatuur stijgt en iedereen wordt terug actiever. Misschien heeft het feit dat ik jarig ben in dat seizoen, er iets mee te maken?  

Wat was jouw laatste online aankoop?  
Een kookboek van Delphine Steelandt. Ik probeer wel graag nieuwe gerechten uit. Het enige minpunt aan dat enthousiaste kokkerellen is dat, gezien ik geen vaatwasser heb, er na het koken altijd een andere minder leuke taak wacht. 

Wat is de ultieme droom voor jezelf?  
Heel simpel: geluk voor iedereen rondom mij. Een meer exotische droom van me is om ooit in een warmer land te wonen waar het tempo van het leven trager ligt. Ik denk daarbij aan Griekenland waar ik al een tijdje heb gewoond of Portugal, twee landen die me bijzonder aantrekken. 

Wat is jouw sterkste zintuig?  
Zien! Mijn ogen zijn echt wel heel goed. Ik ben er blij om geen lenzen of een bril nodig te hebben en alles altijd helder en goed te kunnen zien. 

Waar stoor jij je snel aan?  
Ik kan me storen aan lawaai. Ik ben zeker graag in gezelschap en kan aarden in luidruchtige omgevingen maar ik heb een juiste balans nodig en kan ook nood hebben aan stilte.  

Als je zou kunnen terugkeren in de tijd, naar welke tijd zou je gaan?  
Ik heb twee maanden in Griekenland gestudeerd (Grieks) en gewerkt. De mentaliteit, het rustigere tempo van het leven op dat Griekse eiland was fantastisch. Na het werk ging ik met vrienden naar het strand. Die periode zou ik graag nog eens herbeleven. 

Welk beroep wou je uitoefenen toen je kind was?  
Als jong kind droomde ik van praktische en uitvoerende beroepen zoals kapster of een job in de horeca-sector. Na het middelbaar bleek ik andere ambities te hebben, en koos ik voor een studie Rechten.  

Hou je van muziek? Zo ja, wat is your all time favourite?  
In het algemeen luister ik meestal naar de hits van het moment. Op Spotify zet ik vaak een playlist op in een bepaald genre – meestal iets uptempo, teksten met betekenis en een goede stem!  

Wat was je laatste vakantiebestemming?  
Een citytrip naar Barcelona om mijn zus te bezoeken.  

Wat is jouw lievelingsplek en wat is daar te vinden?  
Griekenland: vrienden, zon, zee, strand, en iced coffees! 

Wat is je meest favoriete deel van de dag?  
Voor mij is de voormiddag het beste dagdeel! Ik begin dan ‘s ochtends met een lekker ontbijt om er daarna voluit in te vliegen. De dag goed starten is belangrijk voor me en dan krijg ik ook echt veel gedaan. 

Als je een dier zou kunnen zijn, welke zou je kiezen?  
Een vlinder! Het lijkt me hemels om overal naartoe te kunnen vliegen.  

Wat is jouw klein gelukje? Guilty Pleasure?  
Rijstkoeken met pindakaas en banaan of aardbeien. Try it!  

Connecteer met ons