#ProudConnector Unveiled: Delissa Delanghe |Stagiair Recruiter
< Terug naar overzicht

#ProudConnector Unveiled: Delissa Delanghe | Stagiair Recruiter

 

#ProudConnector Unveiled: Delissa Delanghe |Stagiair Recruiter

 

Head over to Instagram, to get an exclusive peek behind the scenes of #Delissa's week #instagramtakeover #ProudConnector
 

Wat is jouw functie binnen YouConnect?
Stagiair Recruiter.

Wat deed je voor je startte bij YouConnect?
Ik ben student en zit in het 2de jaar master bedrijfspsychologie aan de Universiteit van Gent. Bijna afgestudeerd, maar welke richting ik hierna uit wil is me nog niet helemaal duidelijk.

Wat is jouw dagelijkse drijfveer?
Ik wil groeien in mijn studie en kennis op doen, om dan later met deze achtergrond mensen te kunnen helpen en gelukkig te maken.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste skills waarover een recruitment consultant moet beschikken?
Empathie, kritisch zijn, doorzettingsvermogen.

Wat maakt YouConnect als firma zo uniek?
Er wordt veel tijd geïnvesteerd in de kandidaten, ook op persoonlijk vlak. Ik zie dat de consultants er alles aan doen opdat de kandidaten een zo goed mogelijke begeleiding krijgen tijdens de selectieprocedures. Ook intern bij YouConnect wordt veel vertrouwen gegeven aan elk team-lid, iets wat ik tot nog toe nergens in die mate heb kunnen meemaken.


Hoe kan je de sfeer omschrijven onder de collega’s bij YouConnect?
Heel open, vriendelijk, er is echt een coherent teamgevoel.

Op welke werkplek werk je het liefst en waarom?
Een open en familiaire werkplek in een kleiner bedrijf. Door corona werk ik vooral thuis, of zeer af en toe als de regels het toelaten een dagje in het kantoor in Gent.

Waar ligt volgens jou de uitdaging binnen onze sector?
Het is belangrijk dat je niet alleen kijkt wat er op papier staat maar ook rekening houdt met het groeipotentieel, de innerlijke motivatie en de skills van een kandidaat.

Wat zijn jouw ambities binnen YouConnect?
Een goede stage afronden, en een meerwaarde kunnen vormen voor het team van YouConnect. Het HR team kunnen bijstaan in hun activiteiten en uiteraard veel bijleren.

Heb je een creatieve kant? Zo ja, hoe uit zich dat?
Ik heb in mijn kindertijd altijd graag getekend. Het probleem was dat ik te veel ideeën in mijn hoofd had, die ik dan moeilijk uitgewerkt kreeg. Ik heb gekozen om een tekencursus te volgen. Vandaag maak ik juwelen uit klei afgewerkt met metallic verf en weef ik kettingen om mijn edelstenen aan te hangen. Ik maak dit vooral voor eigen gebruik, maar heel soms werk ik al eens op bestelling voor een vriend.

Wat is jouw favoriete seizoen en waarom?
De zomer! Ik woon aan de Belgische kust, in Oostende. Hoewel er vaak erg veel toeristen rondlopen, kan ik toch genieten van de zee, het strand, de wandelingen op de dijk, en een ijsje eten. Over het algemeen voel ik me beter en gelukkiger in de zomer.

Ben je een vroege vogel of een avondmens?
Ik ben zeker een avondmens. Na 20u kan ik vaak nog starten met schilderen, schrijven, lezen, of een spel op PlayStation spelen. Ik voel dat ik dan meer energie heb dan tijdens de dag zelf.

Wat is je record op de 5 km?
Geen idee eigenlijk. Ik loop nooit met een bepaalde afstand in mijn hoofd, maar meer op het gevoel en meestal ook meer dan 5 km. Mijn recordafstand is 14km in iets minder dan 1,5 uur. Mijn favoriete loopplek is de dijk van Oostende.

Wat was jouw laatste online aankoop?
Een nieuw dagboek. Mijn oud is helemaal vol geschreven.

Wat is je favoriete songfestival hit?
De song "Euphoria" van de Zweedse Loreen. De tekst en de videoclip zijn gewoon erg goed en het klinkt totaal niet als een Eurosong liedje.

Wat is de ultieme droom voor jezelf? Wat zou je op een dag willen doen dat je nog nooit hebt gedaan?
De wereld rondreizen en van alle verschillende culturen proeven. Mijn broer is na zijn studies een half jaar gaan rondtrekken in Zuid-Amerika. En dat wil ik ook! Ik zou wel liever naar Azië gaan om mij daartoe te leggen op yoga bijvoorbeeld.

Wat is je droom voor de wereld in het algemeen?
Dat onze mensheid meer bewust is van het belang van het behoud en vooral het herstel van het regenwoud. Toen ik vorig jaar de beelden van de brandhaarden zag (die mogelijks aangestoken zijn) dan breekt mijn hart en doe ik wel eens een donatie. Het regenwoud is de enige manier om ons klimaat en de aarde in balans te houden. Waarom doen we dan niet meer?

Geloof jij in toeval?
Na het lezen van de boeken van Abraham Hicks (law of attraction) geloof ik wel dat we voor een deel alles zelf in de hand hebben maar toch heb ik het gevoel dat er ergens wel nog iets is dat ons naar bepaalde zaken stuurt zonder dat wij daar invloed op hebben. Sommige dingen zijn zo vreemd dat het niet anders kan zijn dan toeval.

Wat is jouw sterkste zintuig?
Geen idee, maar ik kan wel zeggen welke mijn slechtste is: ruiken. Dat zintuig werkt namelijk helemaal niet en dit al sinds mijn geboorte. Wat je niet kent, mis je niet, maar ik ben me er wel van bewust dat ik bepaalde sensaties mis. Het kan ook gevaarlijk of lastig zijn, want ik ruik geen gas en iemand moet me helpen bij het kiezen van een parfum.

Hou je vast aan bepaalde rituelen? Welke zijn die dan?
Ik probeer elke ochtend 10 minuten te mediteren op het loslaten van verwachtingen en alles gewoon op mij af te laten komen.

Welke beroemdheid zou je graag een keer interviewen?
Keanu Reeves, de hoofdrolspeler in de sciencefictiontrilogie “The Matrix”. Hij zou de best betaalde acteur zijn aller tijden, maar toch is hij down to earth en vertoont geen sterallures. Hij gaat met de metro naar het werk en schenkt een deel van zijn geld aan goede doelen. Hij staat heel bewust in het leven, in tegenstelling tot andere Hollywoordsterren.

Als je zou kunnen terugkeren in de tijd, naar welke tijd zou je gaan?
Het oude Egypte! Het liefst ben ik dan een priesteres die met de goden kan communiceren. Ik ben altijd al gefascineerd geweest in mythologie en het oude Egypte. Ik bestelde recent nog een boek over hoe je hiërogliefen moet lezen.

In welke film of tv-serie had je graag meegespeeld?
“Avatar the last airbender of the legend of Korra.” Toen ik klein was wou ik zo graag een watermeester zijn, en ja best grappig: ik heb in het zwembad vaak geprobeerd om te watersturen.

Welk historisch personage had je graag ontmoet?
Jeanne d’Arc! Volgens de legende hoorde ze stemmen van heiligen en we weten dat ze vocht in de oorlog gekleed als man. Wat een sterke en intrigerende vrouw!

Kook je liever zelf of bestel je liever eten?
Sinds 5 jaar ben ik een vegetariër met als grootste drijfveer de bescheming van dier en milieu. Ik deed destijds mee aan de 40 dagen challenge om vegetarisch te eten en ben er als het ware in gebleven. Ik eet gewoon mee aan tafel bij mijn ouders en eet vleesvervangers. 

Stel je wordt morgen wakker en je beschikt ineens over één nieuwe goede eigenschap of vaardigheid, wat zou dat dan zijn?
Luchtacrobatiek. Ik heb altijd eens in die linten willen hangen en als pluspunt krijg ik er ook nog eens bij dat ik super lenig word.

Als je een dier zou kunnen zijn, welke zou je kiezen?
Een cheetah: die zijn de snelste ter wereld en ook behoorlijk stoer.

Welk boek vind je dat iedereen zou moeten lezen?
Fictie:  A brave new world. Een verhaal dat je laat stilstaan over hoe de wereld zou zijn als alles tot in de puntjes wordt geconditioneerd en waar technologie centraal staat.

Non-Fictie: The Empath's Survival Guide.

Connecteer met ons