#ProudConnector Unveiled: Diether Vandenbussche | Legal Recruitment Consultant
< Terug naar overzicht

#ProudConnector Unveiled: Diether Vandenbussche | Legal Recruitment Consultant

#ProudConnector Unveiled: Dieter Vandenbussche | Legal Recruitment Consultant


Head over to Instagram, to get an exclusive peek behind the scenes of #Diether's week #instagramtakeover #ProudConnector

Wat is jouw functie binnen YouConnect?
Legal Recruiment Consultant sinds 1 juni 2020

Op welke werkplek werk je het liefst en waarom?
Ik gebruik alle werkplekken van YouConnect zeer graag maar de coworking space Fosbury & Sons Albert in Brussel springt er voor mij iets bovenuit. Momenteel kan ik er niet gaan werken uiteraard, maar ik kijk er naar uit er terug te gaan. Ik vind dat er een bepaalde spanning hangt omdat het een coworking space is. Je raakt af en toe eens aan de babbel met iemand extern. Er is ook een excellente cateraar waar ik graag gebruik van maak.

Wat vind je belangrijk in het contact met kandidaten en klanten?
Ik vind het belangrijk om een vertrouwenspersoon te zijn voor hen. Als recruitment consultant ben je the middle man en probeer je beide partijen te helpen. Je bent niet het verlengstuk van enkel je klant of kandidaat.

Als een kandidaat zich ergens niet goed bij voelt in het proces dan wil ik dat weten en hem of haar daarbij helpen en adviseren.

Ook ten opzichte van de klant vind ik eerlijke communicatie belangrijk, het is nuttig om klanten af en toe te challengen. Als legal recruitment consultant reikt jouw taak verder dan louter goede kandidaten voorstellen, je helpt de klant ook met het opstellen van het profiel.  Het ideale kandidatenprofiel kan “en cours de route” al eens veranderen naarmate je meer informatie en feedback ontvangt van klant en kandidaten.

Waaruit haal jij energie?
Menselijk contact. Ik vind het fijn om tijdens het werk af en toe met een collega een babbeltje te slaan, al dan niet werkgerelateerd. Het enthousiasme van andere collega’s kan ook zeer aanstekelijk werken op mij. Ook een goed interview met een kandidaat kan mij een enorme boost geven.

Welke eigenschap waardeer jij het meest aan je gesprekspartner?
Eerlijkheid. Ik heb een boontje voor mensen die zaken durven te benoemen en die kunnen toegeven dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Ik geef toe toch wel een lichte argwaan te hebben bij mensen die praten alsof ze de grote goednieuwsshow presenteren.

Hoe ga je om met sociale media?
Ik probeer het te beperken maar besef ook dat ik niet echt zonder kan. Facebook zou ik liever verlaten maar ik haal daar nog steeds veel informatie uit, voornamelijk wat events betreft. Ik vrees nog steeds dat ik zaken zou missen, mocht ik Facebook vaarwel zeggen. Het wordt elk jaar wel minder dus op termijn denk ik het wel te verlaten tenzij Facebook een andere koers gaat varen.

Sinds ik bij YouConnect werk is LinkedIn uiteraard mijn sociale mediakanaal nummer 1. Als recruiter vormt LinkedIn een schitterend kanaal en voorlopig blijft het gespaard van alle negativiteit die bepaalde andere kanalen kenmerken.

Wat is jouw sterkste zintuig?
Mijn zicht. Als ik sommige mensen hoor vloeken op lenzen en brillen dan mag ik me toch in de handen knijpen dat ik alles klaar en helder zie zonder hulpmiddelen.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Met de pandaverzorgers van Pairi Daiza. Van kinds af aan ben ik gefascineerd door dieren en ook nu nog kan je bij mij terecht voor verschillende 'dierenweetjes'. Ik bezoek jaarlijks Pairi Daiza omdat ik het een fantastisch park vind en de reuzenpanda’s zijn toch één van de hoogtepunten. Hoe dergelijke klungelige dieren überhaupt kunnen bestaan is mij een raadsel.

Wat is jouw favoriete seizoen en waarom?
Mijn weekdagen mogen zich in de winter bevinden. Als het binnen knus en warm is dan kan ik zeer goed doorwerken.  Slapen in de winter vind ik gewoonweg zalig, al kan het opstaan al wat moeilijker verlopen. Mijn weekends daarentegen moeten zomerdagen zijn: barbecues, zomerbars, festivalletjes,… dat mag van mij gerust elk weekend zo zijn.

Wat was jouw laatste online aankoop?
Een jeansbroek. Ik heb zeer lang de boot afgehouden wat betreft online kledij aankopen omdat ik toch liever eerst iets pas vooraleer ik het aankoop.  Daarbij komt dat het hele terugstuurgedoe mij afschrok. De winkels waren echter gesloten tijdens de lockdown en ik had toen dringend bepaalde kledingstukken nodig dus sindsdien ben ik gezwicht.

Wat was tot nog toe je grootste uitdaging?
Ik heb 2 jaar geleden een marathon gelopen. De marathon op zich viel wel mee, het was eigenlijk de voorbereiding die ik persoonlijk een grotere uitdaging vond. Maandenlang elke week 3x gaan lopen is niet altijd evident en ik laste ook een persoonlijke tournée minerale in. Ik ben eerder trots op mijn discipline voorafgaand aan de marathon dan op mijn marathonprestatie zelf.

Waar stoor jij je snel aan?
Het onverdraagzame, asociale en gevoelloze gedrag van mensen op sociale media. Dit wordt vaak gevoed door de media zelf die naar mijn gevoel bepaalde nieuwsberichten net publiceren en op een bepaalde manier verwoorden om dergelijke controverse uit te lokken. Zelfs bij op het eerste gezicht positieve nieuwsberichten hebben mensen de drang om hun gal te spuwen. Ook de huidige politiek speelt hier een negatieve rol in.

Hou je van muziek? Zo ja, wat is your all time favourite?
Heel erg, ik luister per dag meerdere uren naar muziek zowel tijdens het werk als tijdens het koken, en opruimen. Een all time favourite heb ik niet, mijn muzieksmaak kan ook nogal sterk fluctueren en ik verken graag verschillende genres. Momenteel staan Alt-J, Moderat & Bicep hier nogal vaak op maar binnen een week of twee is dat weer iets anders. Ik durf ook wel eens een dj-setje opzetten, dat is altijd een goede manier om nieuwe dingen te ontdekken.

Wat is je meest favoriete deel van de dag?
Het avondeten. Ik ben een echte Bourgondiër en sommige dagen kijk ik al van 's ochtends uit naar mijn avondmaal. Ik durf soms al eens zeggen dat ik van maaltijd naar maaltijd leef.

Welk goed voornemen heb jij ieder jaar opnieuw?
Meer sporten. Met de jaren wordt ook het gevecht tegen de kilo’s zwaarder, een gevecht dat ik graag zou winnen. Ik doe normaalgezien mee aan een aantal loopwedstrijden per jaar maar dat is er door CoVID dit jaar niet van gekomen. Tijdens de tweede lockdown probeer ik toch elke dag te gaan lopen.

Wat is je lievelingsstad en waarom?
Amsterdam. Ik woon al mijn hele leven lang in of rond de mooie stad Gent en Amsterdam heeft toch een aantal gelijkenissen. Ik hou van de Nederlandse mentaliteit, ik heb het gevoel dat de mensen er eerlijker en opener zijn. Daarnaast is Amsterdam ook een zeer bruisende stad waar er steeds iets te beleven valt.

Welke dag van de week is je favoriete dag?
Vrijdag. Het is een werkdag maar je voelt toch een andere sfeer bij collega’s, klanten, kandidaten, etc. Ik heb het gevoel dat iedereen wat meer relaxed en opgetogener is omdat het weekend voor de deur staat.

Het weekend start voor mij dan ook op vrijdagavond. Vaak breng ik dan een bezoekje aan de ouders met uitgebreide aperitief en een aansluitende vismaaltijd - vrijdag is nu eenmaal visdag. Ik passeer daarvoor na het werk graag bij Vishandel De Vis, de beste viswinkel van Gent en omstreken op een boogscheut van ons Gents kantoor.

Wat is jouw klein gelukje? Guilty Pleasure?
Coca-Cola. Ik besef heel goed dat frisdrank zeer ongezond is en een slechte dorstlesser is maar een goed glas cola met schijfje citroen kan mij, zeker op warmere dagen, heel erg smaken.

 

Connecteer met ons