#ProudConnector Unveiled: Emma & Thibault |  legal talent researchers 
< Terug naar overzicht

#ProudConnector Unveiled: Emma & Thibault | legal talent researchers 

Meet Thibault en Emma! In juni startten ze als student legal talent researcher bij YouConnect en ondertussen zijn ze al volledig part of the team. Ze studeren allebei rechten, Thibault start in september met zijn eerste masterjaar aan de Universiteit van Gent en Emma start nu aan haar tweede masterjaar aan de Universiteit van Antwerpen. 

Ze vertellen jullie graag meer over hun hobby’s, ambities, reizen en hoe ze omgaan met sociale media. 

#ProudConnector Unveiled: Emma & Thibault |  legal talent researchers 

 

Dag Emma en Thibault! Eerst en vooral, we zijn heel blij met jullie in ons team! Beantwoordt de job aan wat jullie zelf verwacht hadden? 

Thibault: Ja absoluut. YouConnect werd me aangeraden door een goede vriend. Het is voor mij de eerste keer dat ik in een corporate omgeving werk en ik had me geen beter bedrijf kunnen wensen om een eerste ervaring op te doen. 

Emma: Inderdaad! Ik heb al enkele andere studentenjobs gedaan en ik voelde me daar toch altijd heel hard “de student”. Bij YouConnect voel ik me deel van het bedrijf en het team en dat geeft me veel motivatie. En natuurlijk sluit de jobinhoud nauw aan bij mijn studies en interesses.  

 

Dat is heel fijn om te horen! Ook al kennen we jullie ondertussen al een beetje, we willen jullie graag nog beter leren kennen via een paar kleine vragen en we starten met deze: Wat is jullie lievelingsstad en waarom? 

Thibault: Voor mij is dat Marrakesh. Na enkele uren vliegen vanuit België, kom je terecht in een totaal andere cultuur en omgeving.  Het is een mooie en bruisende stad waar van alles te beleven valt en je heel veel indrukken kan opnemen. Het is ook een perfecte uitvalsbasis om het Atlasgebergte en de woestijn in te trekken. Een mooie vakantiebestemming met veel variatie.  

Emma: Mijn lievelingsplek is Londen en meer specifiek, Camden Town. Mijn papa en zijn broers zijn daar opgegroeid en het voelt voor mij als een tweede thuis. Ik heb er zoveel mooie herinneringen. Ik droom ervan om er ooit een paar jaar te gaan wonen. Maar nu ik Thibault hoor vertellen over Marrakesh, wil ik daar sowieso ook eens naartoe!  

 

Hoe gaan jullie om met social media?  

Emma: Ik ben er mij van bewust dat social media voor mij als 22-jarige vrouw niet altijd gezond is. Ik probeer me te concentreren op nieuwe offline en bestaande relaties met personen en geen bevestiging te zoeken op social media kanalen. Als je het op een gezonde manier gebruikt, kan social media interessant zijn om bij te leren, nieuwe plaatsen te ontdekken en nieuwe connecties te leggen. Social media is ook gewoon niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving.  

Thibault: Dat klopt. Ik heb zelf ook op bijna elk social media platform een profiel aangemaakt, maar ik ben daar helemaal niet zo actief op. Ik scrol wel eens door mijn Instagram feed maar dit heeft geen invloed op mijn gemoed. Ik zie wel dat de generatie na mij – ik heb nog een jongere broer en zus – daar veel actiever mee bezig is. Ik probeer hen te wijzen op de gevaren van social media en probeer ervoor te zorgen dat ze zich bewust worden over hun telefoongebruik.  

 

Hebben jullie een grote droom of iets dat jullie zeker nog willen doen? 

Thibault: Ik zou graag ooit mijn vliegbrevet halen. Ik denk dat het een onbeschrijfelijk gevoel moet zijn om in de lucht te hangen en alles zelf onder controle te hebben. Van zodra ik mijn studies heb afgerond en de eerste stappen in mijn carrière gezet zijn, wordt dat sowieso mijn volgende project. Ik hoop alleen dat mijn hoogtevrees me niet parten zal spelen. Als ik in een vliegtuig zit, heb ik er geen last van tot zolang ik er niet te veel over begin na te denken.   

Emma: Oh dat is cool Thibault. Ik vind dit een ongelofelijk moeilijke vraag. Ik heb niet één specifieke droom, er zijn heel veel dingen die ik nog wil bereiken en doen. Maar als ik nu iets moet kiezen dat in mijn hoofd zit, dan is het mijn duikbrevet halen. Waarschijnlijk heeft Thibault me zonet geïnspireerd met zijn droom om een vliegbrevet te behalen. In tegenstelling tot hem, wil ik dus de wereld onder water ontdekken. Mijn zus heeft net haar brevet van duikinstructeur behaald dus in principe kan zij mij zelfs opleiden. 

 

Bedankt om dit met ons te delen en nog heel veel succes bij YouConnect! 

Connecteer met ons