#ProudConnector Unveiled:  Fien Stepman | Legal Recruitment Consultant  
< Terug naar overzicht

#ProudConnector Unveiled:  Fien Stepman | Legal Recruitment Consultant  

#ProudConnector Unveiled:  Fien Stepman | Legal Recruitment Consultant  

 

Wat is jouw functie binnen YouConnect? 
Legal Recruitment Consultant. 
 

Wat deed je voor je startte bij YouConnect? 
Ik was advocate en gespecialiseerd in vermogensplanning en familiale conflicten. Het was heel interessante materie en ik werkte in een fijn kantoor, maar ik miste toch het contact met mensen. 
 

Wat trok je aan in jouw rol binnen YouConnect? 
Het sociale en verbindende aspect van de job. Je bouwt relaties op met mensen, zowel met de kandidaten als met de bedrijven en dat geeft me energie. Ook het vertrouwen, de autonomie en de flexibiliteit die je krijgt binnen YouConnect, zijn grote pluspunten.   
 

Op welke werkplek werk je het liefst en waarom? 
Zonder twijfel op ons nieuwe kantoor in Gent in de Nederkouter. Ik ben heel graag in Gent en het nieuwe kantoor is fantastisch mooi.  
 

Welke eigenschap waardeer jij het meest aan je gesprekspartner? 
Ik apprecieer heel erg openheid en echtheid. Niet alleen scheppen die twee eigenschappen heel snel een vertrouwensband, anderzijds kan je ook veel doelgerichter mensen helpen. Ik weet graag wat ik echt heb aan mensen en bovendien zorgt openheid vaak voor boeiende gesprekken.  
 

Wat is jouw favoriete seizoen en waarom? 
De lente! De winter is net gedaan, de dagen worden langer, de mensen komen meer buiten, er zijn veel leuke dingen te doen en we kijken uit naar het vooruitzicht dat het nog maanden mooi weer zal zijn. Wellicht speelt het ook een beetje mee dat geboren ben in mei en dat ik heel erg graag mijn verjaardag vier.  
 

Ben je een vroege vogel of avondmens? 
Mijn favoriete goede voornemen op 1 januari is vroeg (of gewoon op tijd) leren opstaan. Het lijkt me zo fijn om de dag niet gehaast te moeten beginnen maar het is hopeloos. Ik denk dat ik dat voornemen beter zou opbergen. Ik ben dus een avondmens. 
 

Wat is je record op de 5 km? 
Oei, ik ben niet zo een snelle loper. Mijn oude nikerunner-app zegt dat dit 26 minuten en 50 seconden is, maar dat is al enkele jaren geleden. Ik loop liever trager en langere afstanden (met een lagere hartslag).  
 

Wat is jouw favoriete ijssmaak? 
Ik eet en drink quasi alles en het liefst van al probeer ik graag nieuwe gerechten en recepten uit. Maar als het over ijs gaat, dan kies ik steevast voor de old school vanillesmaak. Ik combineer deze dan wel graag met een nieuw smaakje.  
 

Waar stoor jij je snel aan? 
Aan mensen die zagen over onbelangrijke dingen en die pessimistisch zijn zonder reden. En ook aan lange wachtrijen. 
 

In welke film of tv-serie had je graag meegespeeld? 
Ik speel zelf toneel dus ik denk eerder aan leuke rollen in plaats van goede films of series. Tegen een aanbod voor de rol van Jess in New Girl zou ik zeker geen nee zeggen.  
 

Hoe spendeer jij graag je weekend? 
Ik heb graag drukke weekends. Vrijdagavond na het werk vlieg ik er meestal direct in: aperitieven met vrienden, iets gaan eten en daarna een stapje in de wereld zetten. Zaterdagochtend heb ik dan ook liefst geen verplichtingen. Zondagvoormiddag sta ik wel met plezier wat vroeger op om te gaan lopen en daarna bijvoorbeeld naar de bloemenmarkt te gaan op de Kouter. Het weekend eindig ik graag in de zetel met mijn lief en take-away. 
 

Ben je een natuur- of een stadsmens? 
Rondlopen in een stad geeft me veel energie maar ik kan ook immens genieten van de schoonheid van de natuur. Dat is ook de reden waarom ik in Gentbrugge woon: vlakbij Gent en naast de Gentbrugse Meersen. Als ik op reis ga, probeer ik ook altijd de combinatie op te zoeken van natuur en stad.  
 

Welk boek vind je dat iedereen zou moeten lezen?
'Een klein leven' van Yanagihara of 'Max, Mischa en het Tet-offensief' van Harstad. Beide dikke kleppers maar ze lezen als een trein. Je wordt ondergedompeld in het verhaal, waardoor je zelfs als het boek uit is in een klein zwart gat valt. Als non-fictie boek zou ik 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman aan iedereen aanraden.  
 

Wat is je guilty pleasure? 
Prepare met een lepel uit het potje eten en Temptation Island kijken. Met een beetje schaamrood op de wangen, moet ik toegeven dat de Verhulstjes sinds kort ook op mijn lijstje met guilty pleasures staat. 

Connecteer met ons