Kathleen Peirsman - YouConnect
< Terug naar overzicht

ProudConnector Unveiled: Kathleen Peirsman | Legal Recruitment Consultant

ProudConnector - Kathleen


Wat is jouw functie bij YouConnect?
Legal Recruitment Consultant

Wat deed je voor je startte bij YouConnect?
Ik startte mijn loopbaan als tax consultant bij een Big 4 kantoor. Een heel fijne, en leerrijke periode. Na 6 jaar was het tijd voor iets anders, en ging ik werken als real estate officer bij een energiebedrijf. Na enkele jaren, en een eerste kindje verder, kwam de vraag van mijn vader of ik hem niet wilde vervoegen in het accountancykantoor dat hij zelf leidde. Zo werkte ik 11 jaar lang samen met mijn vader. Mijn vader ging op pensioen en ik had opnieuw zin in iets nieuws en kwam bij YouConnect terecht, het bedrijf waarvoor ik de boekhouding deed. Het leek me een fijn bedrijf om voor te werken, en dat is het ook!

Wat trok je aan in jouw rol binnen YouConnect?
Het feit dat je mensen helpt en kan adviseren bij het vinden van een nieuwe job. Waar en hoe we werken is toch belangrijk als we zien hoeveel tijd we spenderen op het werk, en daar wilde ik graag een bijdrage in kunnen leveren. Ook het dagelijks contact hebben met nieuwe mensen, klanten zowel als kandidaten in een daarenboven aangename bedrijfssetting sprak me aan.

Wat is jouw dagelijkse drijfveer?
Toen ik besloot om te zoeken naar een nieuwe job, was het idee van “mensen te kunnen helpen” belangrijk in mijn zoektocht. Hoe ik dat juist zou invullen, wist ik nog niet, maar eigenlijk is dat wel wat ik nu doe: kandidaten aan een goede job helpen en klanten aan een goede medewerker. Missie geslaagd zou ik zeggen!

Wat zijn volgens jou de belangrijkste skills waarover een recruitment consultant moet beschikken?
Luisterbereidheid!

Wat maakt YouConnect als firma zo uniek?
We zijn een rekruteringsbedrijf met een eerder ‘softe’ aanpak, helemaal niet negatief bedoeld, integendeel. We kiezen voor een grondige en duurzame aanpak en gaan ervoor om sterke relaties op te bouwen, eerder dan mensen onder druk te zetten. Het is dat laatste wat me bij recruiters, die ik zelf in het verleden sprak, soms stoorde. Ze stelden zich te opdringerig op of stelden een job voor die niet echt bij me paste. De aanpak van YouConnect past bij mijn eigen normen en waarden.

Hoe kan je de sfeer omschrijven onder de collega’s bij YouConnect?
We maken allemaal graag plezier, maar kunnen ook stevig doorzetten en zijn altijd bereid elkaar te helpen. Er hangt een sterke teamgeest, en iedereen werkt in functie van de groei van YouConnect.

Op welke werkplek werk je het liefst en waarom?
Ik werk het liefst in ons kantoor in Antwerpen, meer bepaald ‘Stokers’ gelegen in het Groen Kwartier. De setting is eerder rustig en intiem, en doordat het een co-working space is, zie je toch regelmatig andere nieuwe gezichten.

Waaruit haal jij energie?
Uit een goede connectie met kandidaten. Het gevoel dat je samen met hen in het selectieproces stapt en op dezelfde golflengte zit, geeft me energie. Als dan ook de klant enthousiast wordt van het verhaal van de kandidaat, is het helemaal feest!

Hoe breng je efficiëntie in je werkdag?
Door structuur aan te houden en goed te plannen.

Welke interviewvraag vind je zelf de beste en zorgt steevast voor goede input?
Ik start altijd met een korte voorstelling van YouConnect als bedrijf. Daarna vraag ik de kandidaat om zichzelf voor te stellen als persoon, dus los van studie en werkervaring. Vaak krijg je daar zeer onverwachte antwoorden op die mij in staat stellen iets te zien van de persoon achter het kostuum of het mooie bloesje.

Wat voor type interviewer ben je?
Ik kan mezelf omschrijven als een betrokken interviewer. Ik luister goed maar kan zelf ook even het woord voeren of meepraten, vooral met als doel om de kandidaat op zijn gemak stellen en zo een betere sfeer te creëren. Als de sfeer goed zit, en er is vertrouwen tussen beide gesprekspartners, kan dit ervoor zorgen dat het gesprek naar een ander niveau wordt  getild.

Ben je een vroege vogel of avondmens?
Ik ben niet van de extremen en functioneer gewoon heel goed doorheen de dag. Ik sta niet te vroeg op, en ga niet te laat slapen zodat ik mijn dag vol energie kan doormaken.

Wat is je record op de 5 km?
Spijtig genoeg heb ik vorig jaar door een skiongeval een zware enkelkwetsuur opgelopen, wat ervoor zorgt dat ik nu niet meer mag lopen. In de tijd dat de dieren nog spraken liep ik wel 5 km onder de 30 minuten...

Wat was jouw laatste online aankoop?
Een geruite jas voor mijn dochter.

Wat is je favoriete songfestival hit?
Er is één song die ik me nog goed herinner uit mijn jeugd en dat is; Diggy-loo Diggy-ley van de Herreys, de winnaars van het Eurosongfestival in het jaar 1984. De band werd gevormd door 3 Zweedse broers en indertijd vond ik dat knappe jongens. Ik deinsde er niet voor terug om dit liedje te playbacken op een podium aan zee.

Wat is jouw favoriete ijssmaak?
Ik heb enkele voorkeuren. Pistache, met liefst een korrel van pistachenootjes in, moka en caramel, of nog beter: beiden gecombineerd in een heerlijke coupe brésilienne. Mijn favoriete ijssalon is Crèmerie François.

Hou je vast aan bepaalde rituelen? Welke zijn die dan?
Of je het echt een ritueel kan noemen, betwijfel ik, maar opstaan gaat bij mij steevast gepaard met bed opmaken, tandenpoetsen, douchen en de kinderen wakker maken. Anders start ik mijn dag op de verkeerde manier. Ik hou er ook van om tussen die 4 routines nog een half uur te lezen voor ik aan mijn werkdag begin.

Wat was tot nog toe je grootste uitdaging?
Toen ik 28 was heb ik een tandem-parachutesprong gedaan. Ik heb geen schrik gehad, maar het moment waar de instructeur op het randje van het vliegtuig gaat zitten en ikzelf die – vastgeklikt aan die instructeur- het vliegtuig moest loslaten, dat was toch wel héél spannend. Ik besefte zeer goed op dat moment: als er nu iets niet juist is, is het afgelopen, want dan val ik alleen naar beneden.

Als je zou kunnen terugkeren in de tijd, naar welke tijd zou je gaan?
De eeuw van de Verlichting, maar als lid van de rijke klasse als het even kan. Hoepelrokken en galabals, dat moet fantastisch geweest zijn.

Wat ontroert je?
Ik merk dat ik de laatste tijd vaker ontroerd word door kinderen die iets heel liefs doen voor hun ouders of grootouders. Ook een uitmuntende sportprestatie en het geluk van de sympathieke sportman of -vrouw in kwestie kunnen mij ontroeren. Toen Greg Van Avermaet Olympisch kampioen werd heb ik het niet droog gehouden.

Stel je wordt morgen wakker en je beschikt ineens over één nieuwe goede eigenschap of vaardigheid, wat zou dat dan zijn?
Ik zou dolgraag mooie foto's kunnen maken.

Hou je van muziek? Zo ja, wat is your all time favourite?
Ja ik hou van muziek. Ik was vroeger een enorme fan van David Bowie. Tijdens één van zijn concerten ben ik flauwgevallen. Omdat ik tussen 4 grote mannen met leren vesten aan stond, kreeg ik geen lucht meer. Ik ben al crowdsurfend wakker geworden. Ik luister vaak naar Studio Brussel en ’s avonds vind ik Joe Fm wel ideale muziek.

Wat was je laatste vakantiebestemming?
Zuid-Afrika. Een fantastische bestemming. Kaapstad is één van mijn lievelingsteden. Mijn echtgenoot heeft vorig jaar de Cape Town Cycle Tour meegereden.

Welk boek vind je dat iedereen zou moeten lezen?
Ik lees heel graag fictie, omdat dat mij enorm kan ontspannen. De schrijvers Arthur Japin en Sarah Lark in het genre historische romans hebben mijn voorkeur. Over smaken en kleuren valt niet te discuteren.

Wat is je levensmotto?
Wat je ook doet, doe je best!

 

 

Connecteer met ons