#ProudConnector Unveiled: Luka Roosen |Student Legal Researcher
< Terug naar overzicht

#ProudConnector Unveiled: Luka Roosen | Student Legal Researcher

#ProudConnector Unveiled: Luka Roosen |Student Legal Researcher


Wat deed je voor je startte bij YouConnect?
Student zijn, net zoals nu! Sinds vorig jaar ben ik ook lid en drijvende kracht bij 180degreesconsulting, een internationaal adviesbureau voor non-profit & sociale ondernemingen die werken met vrijwillige consultants en dit over de hele wereld.

Wat maakt het bedrijf van YouConnect zo uniek?
De wereld van rekrutering is nieuw voor mij. YouConnect en haar werking geeft de opportuniteit om inkijk te krijgen in de juridische markt in België. Ik sta aan het begin van mijn juridische carrière dus dit is heel leerzaam.

Waarom heb je gekozen voor een studentenjob bij YouConnect? Wat trekt je aan?
Ik kende één van de student legal talent researchers bij YouConnect en zij was enthousiast over de rol. Ik werd nieuwsgierig en stelde me kandidaat. Bovendien kan ik mijn rol bij YouConnect combineren met mijn studies hier in Londen. Ideaal!

Heb je een creatieve kant? Zo ja, hoe uit zich dat?
Ik ben niet stereotiep creatief, ik kan bijvoorbeeld niet knutselen en tekenen. Mijn creatieve kant uit zich daarentegen eerder in het oplossingsgericht en out of the box denken. Ik zet me in voor 180degreesconsulting, een organisatie die studenten gaat motiveren om bepaalde non profits te helpen. Vorig jaar hebben we in België een nieuw legal tak opgericht die, in samenwerking met andere advocatenkantoren, allerhande juridische contracten aanlevert aan non profits.

Wat is jouw favoriete seizoen en waarom?
Mijn favoriete seizoen is de zomer. Ik sta bekend als de vriend die grote BBQ feestjes organiseert in de tuin van de ouders in de zomer. Dat is echt genieten van zon, lekker eten en samenzijn met vrienden. Bovendien ben ik een fervente muziekliefhebber en hou ik van de Belgische festivalzomer, en de Gentse Feesten in het bijzonder. Wel verkies ik de winter, als het gaat over het dragen van kleren. Wollen truien for the win!

Ben je een vroege vogel of avondmens?
Ik ben zeker geen vroege vogel. Ik word vaak nog moe wakker. Maar ik forceer me er toe om een goed dagritme aan te houden en vroeg te beginnen, zodat ik ook een lange avond tegemoet ga.

Wat is de ultieme droom voor jezelf? Wat zou je op een dag willen doen dat je nog nooit hebt gedaan?
Ik droom van een succesvolle carrière als transactioneel advocaat bij een internationaal advocatenkantoor. Daarnaast zou ik graag de combinatie kunnen blijven behouden tot initatieven in het kader van sociale impact. Andere mensen helpen met de kennis die ik tot nog toe opbouwde, drijft me en geeft me voldoening.

Waar zou jij meer tijd aan willen besteden?
Ik zou graag meer tijd besteden aan het lezen van boeken. Ik heb nu wel een “ritueel” ingebouwd om te lezen voor het slapen gaan, wat wellicht beter is dan eindeloos scrollen op mijn gsm.

Geloof jij in toeval?
Ja ik geloof in “toeval”, anders zou het leven niet waardevol zijn. Stel je voor dat alles al volledig was uitgestippeld, zonder speelruimte voor het toeval, dan zou het leven maar saai zijn. Het toeval zich voor op zo vele aspecten. Niet alleen op het vlak van ontmoetingen met anderen, maar ook opportuniteiten die plots op mijn pad komen en eigenlijk perfect aansluiten met wat ik zoek.

Wat is jouw sterkste zintuig?
Smaak! Als er één iets is waarmee je mij kan plezieren, is het lekker eten en een lekker glaasje rode wijn. Ik ben een echte bourgondiër. De restaurants Komparto en Publiek, twee toprestaurants in Gent, zijn mijn favorieten.  

Wat is jouw favoriete ijssmaak?
Vanille. Saai hé? Nou ja, het is nu misschien wel de meest basic maar absoluut de beste smaak die er is.

Waar stoor jij je snel aan?
Ik heb een hekel te moeten aanschuiven in een rij mensen, wat vaak gepaard gaat met een inefficiënte organisatie. Ik wil mijn dag productief doorbrengen en dergelijke situaties beschouw ik als tijdverspilling. Gelukkig was ik tijdens de eerste lockdown met die ellenlange rijen aan de supermarkt, volop aan het werken aan mijn thesis, waardoor andere mensen voor mij naar de winkel gingen. Lucky me!

Kook je liever zelf of bestel je liever eten?
Tot een maand geleden zou mijn antwoord sowieso “het bestellen van eten” zijn geweest. Maar hier in Londen krijg ik opnieuw zin om te koken en hou ik ervan rond te dwalen in de supermarkt en nieuwe producten uit te proberen. Doordat ik meestal vertrek zonder boodschappenlijst, is improvisatie tijdens het koken een noodzakelijk kwaad.

Wat ontroert je?
Ik heb gekozen om één jaar te studeren in Londen. Het achterlaten van mijn vrienden en vriendinnen heeft me stevig ontroerd. Ook zal ik de geboorte van de dochter van mijn zus van dichtbij moeten missen.  

Stel je wordt morgen wakker en je beschikt ineens over één nieuwe goede eigenschap of vaardigheid, wat zou dat dan zijn?
Vroeger speelde ik viool, altviool en gitaar. Het lijkt me super om een instrument echt vlot te kunnen bespelen. Of wakker worden en Spaans kunnen spreken? Dat lijkt me ook wel wat.

Hou je van muziek? Zo ja, wat is your all time favourite?
Ja! ik beluister voornamelijk muziek tijdens het werken. Tijdens mijn thesiswerk was muziek ook een must. All time favourite en meest beluisterde album is dat van James Blake ”Assume Form”.

Wat was je laatste vakantiebestemming?
Met corona staat reizen uiteraard op een bijzonder lager pitje. Ik had de gewoonte om steeds verre oorden op te zoeken. Zo ging ik naar Sri Lanka en Indonesië. Dit jaar trok ik met mijn vriendin naar Reims op champagne-trip en naar de Vogue in Frankrijk met een groep vrienden. Het kan dichterbij ook fantastisch mooi zijn besef ik nu wel. Een droom is wel om ooit nog eens richting Japan te reizen.

Welke 3 woorden omschrijven jou het best?
Teamspeler, ondernemend, spontaan.

Van welke gebeurtenis heb je het meest geleerd?
Mijn start hier in Londen is al zéér verrijkend geweest. Een volledige nieuwe omgeving, een uitdagende opleiding en weg van familie, vriendin en vrienden.

Welk goed voornemen heb jij ieder jaar opnieuw?
Ik neem me altijd voor om meer te sporten. Ieder jaar hou ik dat 8 maanden vol, van oktober tot en met mei om precies te zijn.  De start van de zomer is meestal een spelbreker en neemt dagelijkse structuur weg waardoor ook regelmatig sporten op de achtergrond verdwijnt. Volgend jaar nieuwe poging? Ik ben wel helemaal mee met de padel-hype.

Wat is je lievelingsstad en waarom?
Hier gaat de trofee toch nog steeds naar de stad Gent, waar ik opgroeide en mijn vrienden leerde kennen. Dat zal voor altijd mijn “lievelingsstad” blijven.

Connecteer met ons