#ProudConnector Unveiled: Marie Van Volcem |Freelancer at YouConnect
< Terug naar overzicht

#ProudConnector Unveiled: Marie Van Volcem | Freelancer at YouConnect

#ProudConnector Unveiled: Marie Van Volcem |Freelancer at YouConnect

 

Head over to Instagram, to get an exclusive peek behind the scenes of #Marie's week #instagramtakeover #ProudConnector


Wat deed je voor je startte bij YouConnect?
Ik was actief in een executive search kantoor met focus op C-level profielen.

Wat trok je aan in jouw rol binnen YouConnect?
Het was mijn eerste stap als freelancer. Het brede palet aan zaken die ik zou kunnen ondernemen bij YouConnect zoals de research naar legal profielen (een nieuwe sector voor me), gevolgd door de opstart van de HR-tak trok me echt wel aan. Het feit dat ik mijn expertise en kennis in de rekrutering hier kan delen met het ganse team, daar krijg ik echt energie van!

Wat zijn volgens jou de belangrijkste skills waarover een recruitment consultant moet beschikken?
Doorzettingsvermogen, empathie en actief luisteren

Wat maakt YouConnect als firma zo uniek?
De exclusieve focus op de niche-activiteiten legal en HR. YouConnect staat bekend om zijn waardengedreven werken, en de hoge kwaliteit in dienstverlening. Ik zie zelf ook dagelijks hoeveel vertrouwen er gegeven wordt aan de medewerkers, en dat geeft ook een heel aangename sfeer.

Welke soort netwerker ben jij?
Ik denk dat ik een stille netwerker ben. Ik ben eerder iemand die zal observeren maar op de één of andere manier vinden klanten en kandidaten wel de weg naar mij. Vaak worden ze via via doorgestuurd.

Wat is de grootste uitdaging in je job?
Time-management én doorzetten tot je de witte raaf hebt.

Welke persoon/personen inspireren je binnen HR?
Ik heb voor mijzelf een top 5 lijst van HR-personen. Vaak zijn dat klanten of HR-kandidaten die ik heb ontmoet. Ik denk nu aan één specifieke dame, een HR Director waar ik tonnen respect voor heb en die me inspireert. Deze dame combineert haar gigantische HR-rugzak met een bescheidenheid die weinigen op dat niveau hebben.

Welke interviewvraag vind je zelf de beste en zorgt steevast voor goede input?
Waarin is je N+1 beter dan jijzelf.

Heb je een creatieve kant? Zo ja, hoe uit zich dat?
Ja, en dat uit zich op meerdere vlakken. Op professioneel vlak denk ik graag out-of-the-box in de zoektocht naar de beste kandidaat in de markt. In mijn vrije tijd maak ik juwelen. Deze passie begon omdat ik geen juwelen naar mijn smaak vond in het gamma bestaande juwelen op de markt dus ik dacht "dan maak ik ze wel zelf!". Ik verkoop mijn collectie aan juwelen meestal via juwelenparty's.

Wat was jouw laatste online aankoop?
Een webcam-cover. Als ik thuiswerk kan ik al eens opstarten in mijn pyjama of slordige kledij en met die cover voel ik me toch net iets meer op mijn gemak.

Wat is de ultieme droom voor jezelf? Wat zou je op een dag willen doen dat je nog nooit hebt gedaan?
Het is een droom om ooit oma te worden. Het zal voor mij het signaal zijn dat mijn zoon, Emiel, op zijn eigen benen staat en vertrokken is in het leven. In die fase van het leven hoop ik (nog) meer tijd kan besteden aan familie en Emiel kan bijstaan waar nodig.

Wat is je droom voor de wereld in het algemeen?
Verdraagzaamheid en empathie. Onder de gulden regel “Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden”. Het begint echt bij jezelf!

Wat is jouw favoriete ijssmaak?
Mijn favoriet is “yoghurt natuur” van ijssalon La Poste in Duinbergen. Ik vind dit zo verrukkelijk dat ik te voet naar Duinbergen zou stappen voor 1 bolletje ijs.

Wat was tot nog toe je grootste uitdaging?
Het aanvaarden dat ik diabetespatiënt ben. Ik kreeg dit verdict tijdens mijn studiejaren en dit was mentaal best zwaar. Mijn leven draaide plots rond verplicht gezonde voeding, en de structuur en de beperkingen die opgelegd worden. Het is een constant bewustzijn van je lichaam. De positieve kant van het verhaal is dat ik zo gezond eet dat ik amper ziek word.

Waar stoor jij je snel aan?
Onbeleefde mensen! Ik vind het respectloos als mensen niet met 2 woorden kunnen spreken.

Kook je liever zelf of bestel je liever eten?
Ik kook graag maar ik ben zeker geen keukenprinses. Ik ben zeer afhankelijk van de recepten en zal deze dan ook tot in detail volgen. Mijn favoriete chefs zijn Sandra Bekari, Pascal Naessens, Donna Hay - veel groenten en weinig koolhydraten!

Wat ontroert je?
Het relativeringsvermogen en het ongelofelijk optimisme van zoveel mensen die door een zwarte periode gaan of zijn gegaan. Ik ben zelf ook geëngageerd als vrijwilliger bij de VZW “superkrachtig lekker”, die zich buigen over het voedingsaspect en een evenwichtige eetbeleving voor kinderen die vechten tegen kanker. 

Ben je een natuur- of een stadsmens?
Ik hou van beide. Als ik te veel in de stad heb rondgehangen, zal ik wel nood hebben aan wat natuur. Als ik vandaag moet kiezen, kies ik wel resoluut voor natuur.

Wat is jouw lievelingsplek en wat is daar te vinden?
Mijn lievelingsplek is thuis. Het is ‘my happy place!’

Connecteer met ons