ProudConnector Unveiled: Paulien Stuer | Legal Recruitment Consultant
< Terug naar overzicht

ProudConnector Unveiled: Paulien Stuer | Legal Recruitment Consultant

Legal Recruitmant ConsultantWat is jouw functie binnen YouConnect?
Ik ben op 1 april 2019 gestart als Legal Recruitment Consultant.

Wat deed je voor je startte bij YouConnect?
In het laatste jaar van mijn Master Rechten werkte ik in een zelfstandig bankkantoor, waar ik de gangbare bankzaken en particuliere kredieten behandelde. Nadien werkte ik 4,5 jaar als advocate in een middelgroot kantoor in Mechelen, waar ik voornamelijk focuste op ondernemingsrecht en contractenrecht. Een zéér leerrijke ervaring, maar toch wilde ik een andere weg inslaan…

Wat is jouw dagelijkse drijfveer?
Fijne gesprekken houden met gelijkgestemde mensen, resultaat boeken in onze searches en de witte raaf vinden voor het invullen van een legal vacature.

Wat trok je aan in jouw rol binnen YouConnect?
Het dagelijkse contact met kandidaten en klanten en het feit dat je in een klein bedrijf als YouConnect verschillende andere rollen kan opnemen bijvoorbeeld in marketing en in teambuilding.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste skills waarover een recruitment consultant moet beschikken?
Natuurlijke interesse in wat mensen drijft, goede communicatievaardigheden en actief luisteren.

Wat maakt YouConnect als firma zo uniek?
YouConnect is een waardengedreven bedrijf dat vertrouwen geeft, niet alleen aan haar medewerkers maar ook aan haar klanten en kandidaten. Daarbij komt dat er consequent wordt ingezet op duurzaamheid bij bijvoorbeeld het kiezen van de werklocaties, het opbouwen van relaties en de organisatie van teambuildingsactiviteiten. Tenslotte is YouConnect een bedrijf dat sterk inzet op digitalisatie, en duidelijk voorbereid wil zijn op de toekomst.

Hoe kan je de sfeer omschrijven onder de collega’s bij YouConnect?
Iedereen zet zich elke dag 100% in voor de groei van YouConnect en helpt elkaar waar nodig om elke keer opnieuw samen de juiste kwaliteit te kunnen afleveren. Voor competitiegedrag is er geen plaats, wel voor veel goesting en gedrevenheid en je goed voelen in het bedrijf.

Welke soort netwerker ben jij?
Ik netwerk wel graag van nature, maar niet als het “op commando” is en het een bepaald doel beoogt. Als ik op een event ben in het kader van privé of professionele redenen, zal ik mij van nature wel open opstellen en trachten gesprekken aan te gaan om zo met nieuwe mensen in contact te komen.

Op welke werkplek werk je het liefst en waarom?
Ik hou van de afwisseling qua werklocaties. Antwerpen – de coworking space Stokers in het Groen Kwartier - en Brussel - Fosbury and Sons – genieten mijn voorkeur. Trendy interieur, healthy food, en yogalessen maken het werk nog aangenamer.

Waaruit haal jij energie?
Je leert uit elk gesprek. Iedere kandidaat of klant kan je iets leren en dat is bijzonder boeiend. Soms iets technisch, soms een levensles. Het meeste energie haal ik uit de feedback van kandidaten die me na het gesprek aangeven dat ze zelf ook veel informatie hebben gehaald uit het gesprek. 

Welke eigenschap waardeer jij het meest aan je gesprekspartner?
Enthousiasme en eerlijkheid

Hoe ga je om met sociale media?
Ik probeer bewust om te gaan met sociale media en mijn scroltijd zoveel mogelijk te beperken. Ik gebruik het voornamelijk om nieuwe trends en/of bars en restaurants te leren kennen. Een toffe app die ik net leerde kennen is “mapstr”, die je helpt om al je favoriete plaatsen over heel de wereld bij te houden, alsook de aanbevelingen van vrienden te kunnen bekijken.

Wat zijn jouw ambities binnen YouConnect?
Ik startte in oktober 2020 een opleiding in Digital Marketing aan de Ehsal Managament school in Brussel. Met deze opleiding wil ik mijn knowhow over digitale marketing, en meer bepaald de essentiële begrippen en tools leren kennen en kunnen toepassen. Ook bij YouConnect zetten we in op marketing, en hierin wil k graag ook mijn bevindingen op toepassen.

Welke interviewvraag vind je zelf de beste en zorgt steevast voor goede input?
Waar en in welke omstandigheden zie jij jezelf binnen 10 jaar op professioneel vlak?

Wat voor type interviewer ben je?
Flexibel. Ik plan liever een interview in op een moment dat de kandidaat voldoende tijd heeft en we een grondig gesprek kunnen voeren. Ik zorg er ook voor dat ik een kandidaat, die soms wel eens zenuwachtig kan zijn, snel op zijn gemak kan stellen.

Wat is jouw favoriete seizoen en waarom?
Ik ben een liefhebber van de tussenseizoenen, en bij voorkeur van de herfst. De herfst maakt haar met vaak nog zonnige dagen, heerlijk voor een wandeling of een koffiedate. Misschien komt die voorliefde voort uit het feit dat ik in dat seizoen jarig ben?

Ben je een vroege vogel of avondmens?
De avond is het dagdeel waarin ik vaak nog bruis van energie. Ik hou van de avonden. Ik vind het soms moeilijk om de dag af te sluiten, en kan ’s avonds nog tot laat druk in de weer zijn met van alles en nog wat.

Wat is je record op de 5 km?
Ik ben een fervente duurloper, maar volg mijn tijd per kilometer niet echt op. Ik focus eerder op het lopen zelf, de muziek in mijn oren en de groene omgeving om in een runners high te komen.

Wat was jouw laatste online aankoop?
Een wildboeket voor een goede vriendin die startte met een nieuwe job.

Wat is je favoriete songfestival hit?
De song "Euphoria" van de Zweedse Loreen kan mij wel bekoren. Ik keek toen niet naar het Eurosongfestival zelf, maar hoorde de song later op de radio. Het is zo'n nummer dat laat op de avond wel eens onder de vrienden wordt meegebruld.

Wat is de ultieme droom voor jezelf?
Ik heb geen specifieke droom. Maar ik zou graag de mogelijkheid blijven hebben om veel te reizen, nieuwe mensen en culturen te blijven ontmoeten. “The only source of knowledge is experience”.

Wat zou je op een dag willen doen dat je nog nooit hebt gedaan?
De mooiste duikspot bezoeken in de wereld, en bij voorkeur het Raja Ampat Reef gelegen in Indonesië.

Waar zou jij meer tijd aan willen besteden?
Ik probeer zo bewust mogelijk om te gaan met de tijd die rest na het werk en de huishoudelijke taken. “Vrije” weekends gebruik ik dan echt voor mezelf: sporten, een nieuw gerecht uitproberen, gezellige momenten met vrienden, en citytrips als het kan.

Als je naar een onbewoond eiland vertrekt, wat neem je zeker mee?
Een vislijn, scubamateriaal om de onderwaterwereld te ontdekken, muziek, drinkbaar water, en een mes.

Waar stoor jij je snel aan?
Vervuiling, mensen die nu ongegeneerd hun (on)gebruikte mondmaskers laten rondslingeren op straat. Schandalig!

Als je zou kunnen terugkeren in de tijd, naar welke tijd zou je gaan?
De flower power periode! Een periode gekleurd door muziek, vrijheid, experimenteren en activisme.

Welk bekend personage had je graag ontmoet?
Zorro, de gemaskerde held die onrecht en corruptie bestrijdde in het oude Californië van het Oude Westen.

Kook je liever zelf of bestel je liever eten?
Ik kook en experimenteer graag met gerechten om vrienden te verrassen met een lekkere maaltijd. Vooral de recepten van Ottolenghi en Donna Hay maken me blij. Fijne restaurants in Antwerpen zijn BUN bar, Fiskebar, bistro Chicane.

Wat ontroert je?
Muziek kan me echt ontroeren. Ook kan ik genieten van getalenteerde muzikanten op een podium. Oh wat mis ik die concerten!

Hou je van muziek? Zo ja, wat is your all time favourite?
Enorm! Ik hou van zéér uitlopende stijlen zoals Sharon Van Etten, Billie Eilish, Local Natives, RY X, Maribou State, Against All Logic, Nu Guinea, Foals... Muziek kan echt inspelen op mijn mood van de dag. Het is fijn om nieuwe muziek te ontdekken en daar een bepaald gevoel bij te krijgen. De Discover Weekly lijst op Spotify vind ik dan ook een geweldige tool.

Wat was je laatste vakantiebestemming?
Gran Canaria! Ik behaalde mijn PADI openwater-certificaat (duikbrevet) en zag een fantastische onderwaterwereld met octopussen, trompetvissen, vlinderroggen, en pijlstaartroggen.

Welke 3 woorden omschrijven jou het best?
Gedreven, sociaal en sportief

Wat is jouw lievelingsplek en wat is daar te vinden?
Ik ben iemand die zich snel thuis voelt op andere plaatsen. Echte lievelingsplekken heb ik niet, ik ga graag op ontdekking op nieuwe plaatsen en zal niet snel naar eenzelfde plek trekken. Afwisseling is key!

Ben je een natuur- of een stadsmens?
Ik heb ervoor gekozen om in de stad te wonen. Ik hou van gezellige drukte, impulsieve afspraakjes met vrienden, kuieren door winkelstraten en op marktjes, enz. Maar ik kan evengoed genieten van een wandeling in de natuur. Ik ging laatst een weekje stappen in de Dolomieten en zo’n trip in de natuur laad je helemaal op. Adembenemend wat ik daar zag!

Wat is je lievelingsstad en waarom?
Ik heb verschillende lievelingssteden en het is moeilijk om er eentje uit te kiezen. Ik woonde een half jaar in Amsterdam, en die stad moet ik minstens één keer per jaar bezoeken. Berlijn, Kopenhagen en Montréal zijn ook lievelingsplekken.

Connecteer met ons