ProudConnector Unveiled: Redouan Lakhal | Student Legal Talent Researcher
< Terug naar overzicht

ProudConnector Unveiled: Redouan Lakhal | Student Legal Talent Researcher

ProudConnector Unveiled: Redouan Lakhal | Student Legal Talent Researcher

Head over to Instagram, to get an exclusive peek behind the scenes #Redouan's week #instagramtakeover #ProudConnector

Wat is jouw functie binnen YouConnect? 
Als Legal Talent Researcher sta ik de Legal Recruitment Consultants bij in de zoektocht naar profielen die voor een bepaalde vacature geschikt zijn. Elke zoektocht is anders en heeft eigen vereisten en kenmerken. Het doel is uiteraard om het juiste profiel te vinden dat klopt met de verwachtingen van de klant. Daarnaast voer ik ook verschillende administratieve taken uit.

Wat deed je voor je startte bij YouConnect? 
Voor ik startte bij YouConnect werkte ik in de luchthaven bij LSG Sky Chefs als Supervisor Catering voor de maatschappij United Airlines (VS). Als verantwoordelijke diende ik, samen met mijn achttal teamleden, een Boeing 777 gereed te maken voor vluchten naar New York en Chicago. Een boeiende en zeer uitdagende job.

Wat trok je aan in jouw rol binnen YouConnect? 
YouConnect sprak me aan om 2 redenen: de waarden die ze uitdragen en het jong, divers en krachtig team, wat het bedrijf doet groeien tot een sterke onderneming. 

Wat is jouw dagelijkse drijfveer?
De uitdaging om een opdracht in een search tot een goed einde te kunnen brengen zodat alle partijen voorbereid en met een gerust hart kunnen verder werken.

Hoe kan je de sfeer omschrijven onder de collega’s bij YouConnect? 
Onder de collega’s heerst er een open en sociale sfeer. Iedereen kan elkaar vrijuit contacteren en geen vraag is te veel. We werken samen als een sterk team waar ieders talent kan worden ontplooid.

Op welke werkplek werk je het liefst en waarom? 
Ik werk graag op locaties waar ik anderen zie werken. Dit stimuleert en brengt een gevoel van samenhorigheid naar boven.

Waaruit haal jij energie?
Als ik een opdracht afrond waarvan ik weet dat er een goede potentiële match zit tussen kandidaat en klant, ben ik tevreden. En zeker wanneer ik het nieuws krijg dat een search met behulp van mijn voorbereidend werk is ingevuld.

Hoe ga je om met sociale media? 
Persoonlijk probeer ik bewust om te gaan met sociale media. Ik geniet van momenten waarop ik niet bereikbaar ben, gecombineerd met goed gezelschap. Ik ben het type persoon die de Wi-Free zones opzoekt op sommige momenten.

Waar ligt volgens jou de uitdaging binnen onze sector? 
Het is een snel en constant veranderende sector en online platformen – zonder al te veel persoonlijke tussenkomst – nemen het stukken van het proces over. Mee zijn in de digitale evolutie lijkt me de grootste uitdaging.

Wat zijn jouw ambities binnen YouConnect? 
Als student wil ik YouConnect tijdens mijn studiejaren blijven kunnen ondersteunen en helpen waar nodig. Ik pas graag mijn flexibiliteit aan op de noden van YouConnect om samen onze doelen te bereiken.

Wat zijn jouw sterktes binnen het team?
Ik sta nog in de startblokken bij YouConnect. Maar mijn vlotte communicatie in verschillende talen, flexibiliteit en oog voor detail kunnen zeker een goede aanvulling zijn in het team.

Heb je een creatieve kant? Zo ja, hoe uit zich dat? 
Van jongsaf aan speel ik de “Darbuka”. Darbuka is een percussie-instrument (vergelijkbaar met de djembé) dat in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zeer bekend is. In mijn vrije tijd, speel ik er graag op en experimenteer ik met nieuwe beats.

Ben je een vroege vogel of avondmens?
Niets voelt beter dan ’s ochtends vroeg op te staan, een intensieve work-out te doen en nadien tijd te nemen om gezellig te ontbijten. Het gevoel om voor iedereen wakker te zijn boost mijn motivatie nog meer.

Wat is de ultieme droom voor jezelf? Wat zou je op een dag willen doen dat je nog nooit hebt gedaan? 
Het is altijd al een droom geweest om mijn rugzak te vullen, een lastminute ticket te boeken naar een onbekende, niet vaak bezochte stad en daar een nieuwe wereld te ontdekken. Of een wereldreis te maken en dingen te ontdekken waarvan je nooit had kunnen dromen. 

Wat is je droom voor de wereld in het algemeen?
Ik droom van een wereld waar iedereen kan leven hoe hij het wil, met wie hij wil en waar hij wil zonder enige morele, fysieke, religieuze en of andere beperkingen.

Wat was tot nog toe je grootste uitdaging? 
Mijn studie Rechten combineren met een part-time job als Cabin Crew bij TUI. Na een lesweek, kroop ik vrijdagavond vroeg in mijn bed om zaterdagochtend vroeg (om 3u30 meestal) op te staan om een vlucht te doen. Een uitdaging was het zeker maar een onvergetelijke ervaring was het nog meer.

Als je naar een onbewoond eiland vertrekt, wat neem je zeker mee?
Mijn Netflix-account om ’s avonds te binge-watchen en van de zonsondergangen te genieten.

Kook je liever zelf of bestel je liever eten?
In het algemeen kook ik veel liever zelf, vooral als ik in mijn “ikeetgezondperiode” zit. Koken kan me tot rust brengen. Ik hou van verschillende keukens, van de Marokkaanse tot de Italiaanse keuken. Mijn absolute favoriet is gemarineerde spareribs in de oven met frietjes van zoete aardappel en een fris slaatje bij. Heerlijk!

Welk beroep wou je uitoefenen toen je kind was?
Als kind wou ik altijd al een chef-kok worden. Vaak keek ik naar Hells Kitchen of andere programma’s van Gordon Ramsey die me inspireerden en motiveerden om een eigen restaurant te openen. Wie weet maak ik deze sprong ooit nog naast mijn juridische carrière?

Wat was je laatste vakantiebestemming?
Istanbul in Turkije. Wat een heerlijke multiculturele stad vol geschiedenis en prachtige gebouwen, musea en lekker eten! Het is zeker een aanrader als je nét iets meer wilt dan een citytrip.

Welke 3 woorden omschrijven jou het best?
Leergierig, onverwacht en doelbewust.

Wat is jouw lievelingsplek en wat is daar te vinden?
Momenteel is mijn lievelingsplek de vliegtuig-spottersplek in Zaventem. Het is de ideale plek om tot rust te komen na een drukke lesweek en samen iets te drinken met mijn vrienden en te kijken naar vertrekkende en aankomende vliegtuigen.

Als je enkel 5 dingen kon bezitten, wat zouden die zijn?
Familie, goede vrienden, kennissen, geluk en mijn gezondheid!

Ben je een natuur- of een stadsmens? 
Ik ben een natuurmens. Wanneer ik over wat vrije tijd beschik, trek ik graag naar mooie natuurgebieden met mijn fiets. Vertrekkend van de vaart in Mechelen durf ik wel eens tot Leuven te fietsen. Als het goed weer is, ga ik ook graag kayaken in de Ardennen op de Ourthe.

Wat is jouw klein gelukje? Guilty Pleasure?
Een klein doosje chocoladebonbons van Leonidas met gepofte rijst en een nootje in. Heerlijk bij een kopje koffie en een goede film!

Connecteer met ons