ProudConnector Unveiled - Stéphanie Verhaegen
< Terug naar overzicht

#proudconnector unveiled: Stéphanie Verhaegen | Business Development Manager

 

ProudConnector-Stéphanie Verhaegen


Wat deed je voor je startte bij YouConnect?
Ik heb eigenlijk al verschillende dingen gedaan in mijn professioneel leven …. Ik ben in 2009 gestart als advocaat bij Eubelius in de afdeling commercial en litigation en heb bedrijven bijgestaan bij rechtszaken en advieswerk in verschillende onderdelen van het handelsrecht.  In 2014 stapte ik over naar Delhaize als bedrijfsjurist om er het Belgische Legal team te vervoegen.  Ik werkte er vooral op contracten en e-commerce.  Na een eerste ervaring als legal recruiter, startte ik als bedrijfsjurist bij Alpro op het HQ. De passie voor legal recruitment bleek echter te groot en sinds juni 2018 ben ik deel van YouConnect.

Wat trok je aan in jouw rol binnen YouConnect?
Het feit dat je een trusted partner kan zijn zowel voor je klanten (advocatenkantoren en bedrijven) als voor de kandidaten (bedrijfsjuristen, advocaten en paralegals) in de zoektocht naar juridisch talent en in de ontwikkeling van hun professionele carrière. Vanuit mijn eigen expertise ben ik in staat een meerwaarde te bieden voor beiden.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste skills waarover een recruitment consultant moet beschikken?
Enthousiasme. Nauwkeurigheid. Luistervaardigheid. Sectorkennis.

Wat is jouw dagelijkse drijfveer?
Ik gebruik graag mijn enthousiasme en positieve energie ten gunste van anderen: zowel klanten als kandidaten.

Wat maakt YouConnect als firma zo uniek?
De horizontale structuur waar ruimte is voor veel initiatief en zelfsturing.   Zo begon ik als legal recruiter op vaste vacatures, maar werk ik sinds enige tijd ook op legal interim management en op business development.  Ik werkte ook mee aan onze interessante studie naar de markt van juristen in België, in samenwerking met Vlerick.  Daarnaast benoem ik ook graag het feit dat de lat van kwaliteit hoog ligt en we een belangrijk handelsmerk hebben: de toewijding en gedrevenheid van elk van ons en de persoonlijke opvolging.

Welke soort netwerker ben jij?
Iemand die vooral vertrekt vanuit een vertrouwde kring (ex-collega's, ex-studiegenoten, vrienden en kennissen,...) maar ook vrij gemakkelijk nieuwe contacten legt. Ik ben evenwel niet het type dat alle aanwezigen op een event op 1 avond kort aanspreekt. Liever langere gesprekken met een beperkt aantal mensen.

Op welke locatie werk je het liefst en waarom?
Momenteel zit ik liefst in ons nieuwe kantoor in Brussel: de prachtige setting stimuleert de focus én op maandagmiddag is er Yogales.

Welke interviewvraag vind je zelf de beste en zorgt steevast voor goede input?
Welke score geef je de vacature op 10? (vooral in het kader van een verder gevorderd selectieproces).

Ben je een vroege vogel of avondmens?
Allebei. Ik heb nogal veel energie.

Wat was jouw laatste online aankoop?
Een Yoga-blok.

Wat is je favoriete songfestival hit?
Waterloo – ABBA.  Het dateert van voor ik geboren ben, maar ik hou wel van dat soort muziek.  Ergens in mij schuilt waarschijnlijk een oude ziel.

Waar zou jij meer tijd aan willen besteden?
Boeken lezen. Ik ben net gestart in “The Working Memory Advantage” van Tracey en Ross Alloway en dat boeit mij.  Dergelijke zaken, daar lees ik graag over.

Wat is jouw favoriete ijssmaak?
Vanille is echt mijn lievelingssmaak…. Vroeger altijd een hoorntje, op restaurant mag het al eens een meer uitgebreide versie zijn.

Hou je vast aan bepaalde rituelen?
Neen.

Welke beroemdheid zou je graag een keer interviewen?
Leonardo DiCaprio omwille van zijn inzet voor het klimaat. Het lijkt interessant om met hem van gedachten te wisselen over ecologie en duurzaamheid.

Waar stoor jij je snel aan?
Negatieve commentaar op social media en nieuwssites. Ik respecteer vrije meningsuiting, maar vind het jammer dat er in mijn ogen vaak nodeloos harde en kwetsende commentaar wordt gegeven, die bovendien niet altijd gefundeerd is. Dat gaat in tegen mijn positieve mindset.  Ik neem me vaak voor om ze niet meer te lezen, maar kan het voorlopig niet laten. Daarnaast durf ik me wel eens ergeren aan dt-fouten.

Kook je liever zelf of bestel je liever eten?
De meerderheid van de dagen kook ik graag zelf, maar af en toe laten we iets leveren. Ook gaan we graag op restaurant.  In de corona-periode heb ik de Belgische leveranciers van food- en kookboxen ontdekt.  Het is superfijn om elke avond nieuwe gerechtjes op tafel te kunnen zetten.

Welk beroep wou je uitoefenen toen je kind was?
Advocaat, omwille van de TV-series “Recht op recht” en “Ally McBeal”. Ik ben ook effectief gestart als advocaat en heb dit 5 jaar met veel plezier gedaan.

Waar word je blij van?
Als mijn zoontje heel blij wordt van zaken die ik zonder hem niet zou zien, bv. een mier die over de stoep wandelt en van hem een hartelijke hallo krijgt.

Stel je wordt morgen wakker en je beschikt ineens over één nieuwe goede eigenschap of vaardigheid, wat zou dat dan zijn?
Ik zing heel veel maar zing eigenlijk ook heel vals….  Zangtalent zou dus welkom zijn, vooral voor mijn omgeving.

Hou je van muziek? Zo ja, wat is your all time favourite?
Ja. Heel moeilijk kiezen want het hangt van m'n mood af. Maar Glycerine van Bush mag altijd worden opgezet.

Wat was je laatste vakantiebestemming?
We zijn op short ski geweest met onze vrienden naar Wengen in een fantastisch hotel, waar ik hopelijk in betere tijden naar kan terugkeren.

Welke 3 woorden omschrijven jou het best?
Klein. Positivo. Goedlachs.

Wat is je meest favoriete deel van de dag?
Het moment dat ik in de zetel plof en weet dat er geen "to do's" meer moeten gebeuren die avond.

Hoe spendeer jij graag je weekend?
Idealiter: vrijdagavond aperitief en thuis eten en avondje TV. Zaterdag lekker ontbijt, lezen, sporten, gezonde lunch, lezen of winkelen, en 's avonds op restaurant met vrienden. Zondag idem maar dan vooral zonnen in de tuin of een mooie wandeling maken met vrienden.

Connecteer met ons