#ProudConnector Unveiled: Sylvie Gerlo | Legal  Recruitment Consultant  
< Terug naar overzicht

#ProudConnector Unveiled: Sylvie Gerlo | Legal Recruitment Consultant  

 

 

 

#ProudConnector Unveiled: Sylvie Gerlo | Legal Recruitment Consultant


 

Wat is je functie bij YouConnect?  
Ik startte in oktober 2021 als Legal Recruitment Consultant. 
 

Welke job deed je hiervoor? 
Ik werkte in de verzekeringsindustrie en analyseerde de financiële risico’s van grote bedrijven in de Benelux, ik verzekerde o.a hun bestuurdersaansprakelijkheid, cyber, beroepsaansprakelijkheid, etc. Mijn vorige job was soms erg  technisch. In mijn nieuwe rol kijk ik uit naar de focus op het menselijke aspect. 
 

Wat zijn volgens jou de belangrijkste skills die een recruitment consultant moet hebben? 
Heel attent luisteren. Ik apprecieer het zelf ook als mijn gesprekspartner echt luistert naar wat ik vertel en oprecht interesse toont.  
 

Wat maakt YouConnect als bedrijf zo uniek? 
De uitstekende service die YouConnect biedt naar de kandidaten. Dit heb ik zelf mogen ervaren tijdens mijn sollicitatie en daar was ik echt van onder de indruk. 
 

Wat is jouw visie op de toekomst van rekrutering? 
Ik denk dat topservice nog meer een onderscheidende factor zal worden en ook hoe je als kantoor omgaat met de digitalisering. 
 

Hoe breng je efficiëntie in je werkdag? 
Ik maak veel to-do lijstjes. 
 

Ben je een vroege vogel of avondmens? 
Overduidelijk een vroege vogel, ik heb ‘s ochtends 10 keer meer energie dan ‘s avonds. Met een baby'tje in huis komt dat natuurlijk goed van pas! Op een koude, regenachtige winterdag kan ik er echt van genieten om vroeg in bed te kruipen. 
 

Wat zou je in de toekomst zeker nog willen doen, ondernemen of beleven? 
In 2017 maakten Aleix en ik een lange reis van 3 maanden door Nieuw-Zeeland en Australië. Dat was heel fijn. We gingen helemaal back to basics en ontdekten elke dag nieuwe dingen. Zo een reis zou ik ooit graag opnieuw willen doen maar dan in Zuid-Amerika.   
 

Wat is je droom voor de wereld in het algemeen? 
Heel eenvoudig: Meer vriendelijkheid en respect. Het is heel makkelijk, het kost niets en iedereen wordt er beter van!  
 

Geloof je in toeval? 
Heel zeker! Ik heb al heel veel dingen meegemaakt dankzij toevalligheden.  
 

Zoals? 
Ik moet altijd terugdenken aan onze reis naar Sri Lanka. Op de eerste dag, viel de fotocamera van tafel en was hij kapot. Ik was er het hart van in maar er viel niks aan te doen. Tijdens de tweede week van de reis zaten we te lunchen en een man sprak ons aan. Blijkbaar had hij eerder die dag, om te oefenen, een foto genomen van ons terwijl we op Lion Rock zaten. Het was echt een ontzettend mooie foto en die man heeft hem dan ook doorgestuurd. Zijn foto hangt nu nog altijd op bij ons thuis. Ik vond dit zo leuk omdat wij zelf geen mooie foto’s hadden kunnen nemen tijdens die reis (aangezien de camera kapot was) en ook omdat het zo een ongelofelijk toeval was dat die man een foto genomen had van ons, dat we hem later tegenkwamen tijdens de lunch vrij ver van de plaats van de foto en dat hij ons nog herkende. 
 

Wat is jouw favoriete ijssmaak? 
Heel traditioneel: Stracciatella. 
 

Wat was tot nu toe je grootste uitdaging? 
Verhuizen naar Barcelona. Het was een nogal impulsieve beslissing in omstandigheden die niet zo evident waren, maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan. Het was één van de beste beslissingen die ik tot nu toe al genomen heb.  
 

Kook je graag zelf of bestel je liever eten? 
Bestellen. Ik kook graag maar op een of andere manier vind ik nooit de tijd (of zin). Mijn vriendinnen in Barcelona lachten er vaak mee, volgens hen kende ik altijd de beste take-away restaurants. 
 

Welk beroep wou je uitoefenen toen je kind was? 
Juffrouw! Ik deed niets anders dan schooltje spelen met mijn denkbeeldige leerlingen.  
 

Welke dag uit je leven zou je over willen doen? 
De geboorte van ons zoontje Marcel en de drie dagen in het ziekenhuis met ons drietjes. 
 

Wat was je laatste vakantiebestemming? 
In juni gingen we naar de Costa Brava in Spanje. Na een lange tijd zagen we vrienden en familie die daar wonen terug. Het was echt zalig! Omdat we in juni gingen, konden we genieten van lege stranden, rustige terrasjes en een aangename temperatuur. 
 

Welke 3 woorden omschrijven jou het best? 
Doorzetter, nieuwsgierig en eerlijk. 
 

Wat is jouw lievelingsplek en wat is daar te vinden? 
Een terrasje met zicht op zee, in het zonnetje met een cappuccino of een glaasje witte wijn. Verschillende favorieten aan de Costa Brava! 
 

Ben je een natuur- of een stadsmens? 
Vroeger was ik heel duidelijk een stadsmens. Ik vond het leuk om alles in de buurt te hebben: leuke restaurantjes en cafétjes. Maar nu kan ik ook wel genieten van de natuur en een wandeling in een rustige en groene omgeving. 
 

Wat is je lievelingsstad en waarom? 
Barcelona! Ik heb er 8 jaar gewoond en het is een stad met zoveel mogelijkheden: zee, groen, cultuur, bergen,... 

 

Connecteer met ons