Klimaatactie bij YouConnect

Waarom we Klimaatactie belangrijk vinden

Climate action YC

 

Openbaar vervoer:

Van bij de opstart hield YouConnect rekening met de locatie van de kantoren. Alle kantoren zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en we moedigen het gebruik hiervan ook sterk aan. Alle collega’s krijgen ook een elektrische step of een Brompton-plooifiets.  

Sustainability officer:

Eén van de collega’s, Sharon, is sustainability officer bij YouConnect en waakt over onze ecologische voetafdruk. Naast bv. een slimme thermostaat, ecologische schoonmaakproducten en een zero paper policy, krijgt Sharon een budget waarmee we jaarlijks verschillende initiatieven realiseren (bv. Go Forest). Ze lanceerde ook VeggieThursday, een initiatief dat we van harte steunen.

Go Forest:

Go Forest, een CO2logic partner, wil zowel particulieren als bedrijven inspireren en motiveren om niet alleen toekomstgericht te denken, maar ook te handelen. Bomen planten mag geen trend zijn, maar moet de norm worden. Hun experts op het gebied van klimaatprojecten selecteren wereldwijd de beste projecten en volgen ze op. Eind 2021 kochten we 1200 bomen die zullen worden geplant in de Peruaanse Amazone, waar ze de meest positieve effecten hebben op biodiversiteit, koolstofopslag, werkgelegenheid, levensonderhoud en lokale economie. Via dit platform kan je meer te weten komen over het Peruaans project.