Waardig Werk en Economische Groei bij YouConnect

Waarom we Waardig Werk en Economische Groei belangrijk vinden

Decent work and economic growth YouConnect

 

Hoe kunnen we als rekruteringskantoor onze expertise gebruiken om een verschil maken? Niet alleen door bestaande initiatieven rond groei en werkgelegenheid te steunen, maar ook door zelf nieuwe initiatieven te starten. 

 

A Seat At The Table:

In 2021 gaf YouConnect een workshop in samenwerking met A Seat at the Table (ASATT). ASATT is een mentoring, leadership en entrepreneurshipprogramma voor studenten en jonge professionals. Tijdens de workshop deelde YouConnect enkele tips om hun carrière te helpen lanceren.

Business to students:

B2S werd opgericht door rechtenstudenten in Antwerpen en Gent uit een behoefte om meer affiniteit te creëeren met het juridische beroep en de afstand tussen de rechtenstudent en de juridische professionals te verkleinen. Via praktische workshops, seminaries en lezingen brengen ze hun leden in contact met advocatenkantoren en juridische bedrijven. Maar B2S gaat ook bredere samenwerkingen aan met partners die een link hebben met het juridische beroep, zoals ook YouConnect.

We namen vorig jaar al deel aan het jaarlijkse sollicitatie-event van B2S Gent. Het groeiende bewustzijn dat onze knowhow en praktijkervaring kunnen bijdragen in de verdere ontwikkeling van studenten in hun zoektocht naar hun eerste (juridische) job, deed YouConnect ervoor kiezen om B2S Gent verder te sponsoren. 

Op 14 oktober 2021 sloegen B2S Gent en YouConnect de handen in elkaar voor de feestelijke opening van het academiejaar. We mochten een dertigtal 3e bachelor- en masterstudenten ontvangen in het nieuwe kantoor in Gent. Stéphanie, Business Development Manager, en Paulien, Legal Recruitment Consultant, gaven presentaties over hoe je je als student succesvol kan voorbereiden op de zoektocht naar een eerste (juridische) job en over de optimalisatie van het CV. Het was een zeer algemene, maar cruciale, onderdompeling in het Belgische juridische landschap. De studenten kregen tips mee over hoe ze zich kunnen voorbereiden op een eerste job en wat de verwachtingen zijn van een potentiële werkgever. 

Op 3 november 2021 begeleidden we opnieuw 6 studenten via B2S Gent om hen een stap dichter bij een succesvolle carrière te brengen. 

Connecting For A Job:

Onze recruitment consultants engageren zich om elk academiejaar enkele studenten en alumni van een aantal Belgische Universiteiten te begeleiden in hun zoektocht naar een eerste job. Concreet betekent dit dat elke recruitment consultant één student of alumnus onder zijn/haar vleugels neemt en tijdens één op één workshops, tips geeft over het opstellen van een goed cv of samen met hen een sollicitatieinterview oefent. Indien mogelijk, helpen we de studenten en alumni ook met eventuele introducties bij potentiële werkgevers. 

De eerste editie begin 2021, bleek een groot succes. Via enkele universiteiten kwamen we in contact met 6 studenten die we begeleid hebben. Na afloop van het project, kregen we lovende feedback van zowel de universiteiten als de (afgestudeerde) studenten.  

“Een grote aanrader voor iedereen die een laatste zetje nodig heeft om te starten met solliciteren! Door de individuele begeleiding wordt er specifiek aandacht besteed aan waar jij nood aan hebt of waar je wat extra hulp bij kan gebruiken. Hierdoor was ik perfect voorbereid en ben ik met een stuk meer vertrouwen begonnen aan het sollicitatieproces.” 

De volgende editie zijn we nu volop aan het plannen, meer nieuws zal volgen op onze blog.

 

Decent work and economic growth YouConnect
 Foto Business 2 Students: © Alpha Photography

 

 • Een echte aanrader voor iedereen die nog een laatste zetje nodig heeft om te gaan solliciteren! Door de individuele begeleiding wordt er specifiek gekeken naar wat je nodig hebt of waar je wat extra hulp kunt gebruiken. Hierdoor was ik perfect voorbereid en ben ik met een stuk meer vertrouwen aan het sollicitatieproces begonnen.
  Rechtenstudent
  Connecting For A Job
 • YouConnect heeft me niet alleen geholpen om een goed sollicitatiegesprek te voeren, maar ook om mezelf als persoon verder te ontwikkelen!
  Rechtenstudent
  Connecting For A Job
 • YouConnect connecteert echt. Ilse had al snel een heel goed beeld van wie ik ben en waar ik naar op zoek was. Ze gebruikte haar kennis, inzicht en vaardigheden om mij te coachen en in contact te brengen met de perfecte kans.
  Rechtenstudent
  Connecting For A Job
of

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij YouConnect zijn we begaan met anderen, dat zit in ons DNA. Een logisch gevolg hiervan is dat we sterk willen inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iedereen van het team weet exact in welke domeinen en door welke acties we als rekruteringsbedrijf onze bijdrage leveren tot een gezondere en evenwichtigere maatschappij.  

Om net dié doelstellingen te selecteren die er toe doen, inspireerden we ons op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen bepaald door de Verenigde Naties.  

Hieronder kan je meer lezen over de twee andere doelen die we gekozen hebben:

Goede Gezondheid en Welzijn

Goede Gezondheid en Welzijn

Deze doelstelling wil de gezondheid van de wereldbevolking verbeteren. Ongeacht inkomen, leeftijd, afkomst, geslacht of andere demografische kenmerken. Naast het promoten van een gezonde levensttijl op de werkvloer, steunen we ook iniatieven zoals de diabetesliga.

Meer lezen   Page 1
Klimaatactie YouConnect CSR

Klimaatactie

Elk land op elk continent heeft te maken met klimaatverandering. Het ontwricht nationale economieën en treft veel mensen. We nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid en inspireren ook onze collega’s om hun steentje bij te dragen.

Meer lezen   Page 1

Onze Legal en HR diensten

Wil u graag uw juridisch team uitbreiden? Of bent u op zoek naar een HR-profiel om uw team te vervolledigen?

Wij zijn een onafhankelijk rekruteringskantoor en zijn gespecialiseerd in de plaatsing van juridische en HR-profielen voor zowel vaste functies als interim management.

Lees meer over onze diensten   Page 1

Connecteer met ons