Onze dienstverlening

Onze dienstverlening

Werving & selectie van juridische profielen

Werving & selectie van juridische profielen

Het geeft veel voldoening als we juridische professionals die we ooit hebben geholpen, enthousiast over hun job horen vertellen. En in de meeste gevallen is hun manager net zo tevreden! Daarom is onze job ook zo geweldig. 

Zinvolle connecties tot stand brengen is immers meer dan alleen iemands vaardigheden matchen met de functievereisten. Er moet ook een culturele klik zijn, gestoeld op gedeelde waarden en wederzijdse voordelen. Daar richten we ons dan ook op bij de selectie van talentvolle juristen voor permanente jobs.

Lees meer over werving & selectie van juridische profielen   Page 1
Legal Interim Management

Legal Interim Management

Niet elke opdracht is er een van lange duur. Toch gaan we telkens op zoek naar de perfecte match. Zeker als een juridische professional maar kort bij een bedrijf aan de slag gaat, mag er geen kostbare tijd verloren gaan. Daarom zoeken we specifiek naar kandidaten met de juiste vaardigheden en ervaring, die bovendien in staat zijn om zich snel in te werken.

Lees meer over legal interim management   Page 1
Werving & selectie van HR-profielen

Werving & selectie van HR-profielen

Het geeft veel voldoening als we de HR-professionals die we eerder hebben geholpen, enthousiast over hun job horen vertellen. En als je de hiring manager ook ziet glunderen, dan is het helemaal perfect. Kandidaat, leidinggevende en YouConnect leggen samen een belangrijke weg af vooraleer de finale uitverkorene start.  Als je vervolgens verneemt hoe gelukkig de twee partijen zijn over hun samenwerking, en over de begeleiding door YouConnect gedurende het proces, is dat een bijzonder mooie kers op de taart.

Lees meer over werving & selectie van HR-profielen   Page 1
HR Interim Management

HR Interim Management

De visie op werk veranderde drastisch de afgelopen jaren. Samenwerkingsverbanden, werkplekken, het statuut van de medewerkers die je aan je organisatie verbindt: de noodzakelijke veranderingen hierin leidden tot een verschuiving in de HR-strategie. Daarnaast werd de vroegere overtuiging dat elke medewerker die je nodig hebt vast moet worden aangeworven werd, stevig bijgesteld. Het organiseren van een flexibele medewerkerspopulatie werd een vaste waarde, en de inzet van HR interim managers en freelance professionals drong door tot alle types bedrijven. 

Lees meer over HR interim management   Page 1

Connecteer met ons