Insightful Walk: Ilse & Stéphanie

worth sharing
Stéphanie, Business Development Manager, en Ilse, Managing Partner, gingen wandelen in Gent aan de Watersportbaan. Voor Ilse een inspirerende plaats en als je even verder leest, zal je ontdekken waarom. Ze praatten over hoe de rekruteringsmarkt veranderde het afgelopen jaar, het belang van goede gesprekken en de vreugde die voortkomt uit klantentevredenheid.

Waarom hebben jullie deze plek uitgekozen voor de wandeling?  

Stéphanie: Ilse stelde deze plaats voor en ik verplaatste me met plezier nog eens tot Gent. Door COVID werkte ik het afgelopen jaar amper op ons kantoor in Gent, terwijl ik voordien toch wekelijks van Brussel naar Gent pendelde om de collega’s te zien.

Ilse: De Waterstportbaan is de plaats bij uitstek waar veel Gentenaars komen sporten. Ik vind het een inspirerende omgeving omdat onze job een link heeft met afstandslopen. Elke opdracht vraagt uithoudingsvermogen en om een opdracht in te vullen, lopen we halve of volledige marathons. Maar ook de stoffen die vrijkomen tijdens de loop en die voldoening geven, zijn vergelijkbaar met de arbeidsvreugde die we ervaren zowel tijdens, als bij het afronden van een opdracht. Last but not least, zowel in de sport als in onze job is training en oefening van kapitaal belang om je niveau te behouden en te verhogen. 

Hebben jullie bepaalde veranderingen gemerkt in de rekruteringsmarkt het afgelopen jaar?

Stéphanie: Wat mij in het bijzonder is opgevallen, is de stijgende aandacht voor support- en C level functies in de advocatuur en dat onze hulp meer en meer wordt gevraagd bij het zoeken naar bv. de nieuwe Head of HR of Head of Business Development voor een advocatenkantoor. We deden het afgelopen jaar ook onderzoek naar de C-level posities binnen de advocatuur en meer in het bijzonder naar de COO-rol. De resultaten van dit onderzoek kan je ook lezen op onze blog..

Het laatste jaar was uiteraard ook hét jaar van virtuele aanwerving en onboarding. Het is duidelijk dat er veel voordelen verbonden zijn aan een deels digitaal selectieproces, maar een persoonlijk face-to-face contact blijft wel belangrijk, zowel in het selectieproces als erna bij de onboarding. 

Ilse: Dat klopt inderdaad. Rekruteringsprocessen zullen in de toekomst efficiënter en sneller kunnen verlopen als minstens een deel van de gesprekken virtueel kan blijven plaatsvinden. Toch zou ook ik aanraden om het laatste gesprek in persoon te houden voordat de partijen beslissen om samen te werken.  

Iets anders dat we opmerkten bij YouConnect, is dat het aantal rekruteringsopdrachten voor juridische en HR profielen duidelijk in stijgende lijn gaat. Het aantal legal searches groeit gestaag sinds de tweede helft van 2020. Dat was toch opvallend tijdens de corronaperiode. We verwachten dat deze tendens zich nog verder zal zetten.

Voor welke zaken namen jullie meer tijd het voorbije jaar?   

Stéphanie: Nu zowel mijn partner als ik veel minder onderweg waren, genoten we ervan om meer tijd door te brengen met ons zoontje van drie. Samen eten ’s avonds en quality time doorbrengen, dat gebeurde voor de lockdown toch net iets minder vaak.
Daarnaast lees ik sinds een jaar ook meer boeken en beluister ik meer podcasts. Voor Corona had ik amper of nooit een podcast beluisterd, nu zet ik meermaals per week een podcast op tijdens de wandeling met de hond. 

Ilse: Ik nam meer tijd voor gesprekken. De aard van de gesprekken die we met vele kandidaten en bedrijfscontacten hadden, was anders. Je voelde dat iedereen meer tijd nam en de gesprekken waren ook persoonlijker. De setting thuis, soms in de huiskamer, al dan niet met een mooi kunstwerk (inclusief kindertekeningen) op de achtergrond, leent zich daar duidelijk beter toe. We zijn heel dankbaar voor al die open gesprekken waarin we veel informatie ontvangen en we luisteren graag actief.

Kreeg je onlangs een fijne reactie van een klant of kandidaat die je niet snel zal vergeten?

Stéphanie: Kandidaten die heel enthousiast zeggen: Ik raad aan iedereen aan dat ze met jou moeten komen spreken als ze van job willen veranderen. Als ik dan nadien effectief merk dat kandidaten op aanbeveling van anderen tot bij ons komen, is dat echt heel fijn. Idem voor klanten die op aanraden van hun netwerk YouConnect contacteren voor hulp bij hun aanwerving. 

Ilse: Onlangs zei een kandidaat dat YouConnect het eerste recruteringskantoor was dat zijn vertrouwen heeft kunnen winnen, en dat we echt het verschil maken in onze aanpak. Een mooier compliment kan je als recruiter niet krijgen. 

Dankjewel Ilse en Stéphanie!

Ilse & Stéphanie gingen wandelen aan de Watersportbaan in Gent. De Watersportbaan heet officieel de Nationale Watersportbaan Georges Nachez. Het is 2300 meter lang, 76 meter breed en een gegeerde plek voor roeiers. De Watersportbaan is ook erg in trek bij joggers en lopers.


Meer weten over Ilse en Stéphanie?

Ilse Tack Managing Partner YouConnect
+32 477 51 52 09 email hidden; JavaScript is required
Stéphanie Verhaegen YouConnect
+32 476 39 40 50 email hidden; JavaScript is required
09 sep. 2021

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

kantoor Brussel

Silversquare North
Koning Albert II Laan 4 - 1000 Brussel

kantoor Gent

Hoofdkantoor
Nederkouter 124 - 9000 Gent

kantoor Antwerpen

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Antwerpen

maatschappelijke zetel

Burotel
Congresstraat 35 - 1000 Brussel

made by
bekijk jouw favoriete jobs