Corporate social responsibility

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft een belangrijke plaats bij YouConnect. Iedereen in het team weet precies in welke domeinen en met welke acties we als rekruteringsbedrijf onze bijdrage leveren tot een gezondere en evenwichtigere maatschappij. Om net dié doelstellingen te selecteren die er toe doen, lieten we ons inspireren door de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen bepaald door de Verenigde Naties.

"De SDG’s (Sustainable Development Goals) zijn een oproep tot actie voor alle landen – arm en rijk – om welvaart te bevorderen en tegelijkertijd de planeet te beschermen tegen klimaatverandering. Ze leggen de grondslag voor het beëindigen van armoede, met strategieën die zowel economische groei ontwikkelen als een reeks sociale behoeften aanpakken, zoals onderwijs, gezondheid, sociale bescherming en werkgelegenheid."

We selecteerden drie doelstellingen om onze acties rond CSR (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) concreet vorm te geven.

Onze laatste CSR-actie

DUO for a JOB & YouConnect

De gekozen doelstellingen

SDG 8 Decent work and economic growth

waardig werk en economische groei

SDG 3 Good health and well being

goede gezondheid en welzijn

SDG 13 Climate Action

klimaatactie

Decent work and economic growth You Connect

Waardig werk en economische groei

Een aanzienlijk deel van de wereldbevolking leeft op het equivalent van 2$ per dag en op heel veel plaatsen biedt het hebben van een job geen garantie om uit de armoede te ontsnappen. We probeerden een manier te vinden om onze expertise als recruiter te gebruiken om een verschil te maken rond werkgelegenheid en ondernemen hier gerichte projecten in.

lees meer over onze acties
Good Health Well being

Goede gezondheid en welzijn

Deze doelstelling wil de gezondheid van de wereldbevolking verbeteren. Ongeacht inkomen, leeftijd, afkomst, geslacht of andere demografische kenmerken. Naast het promoten van een gezonde levensstijl op de werkvloer door het organiseren van specifieke acties binnen YouConnect intern, steunen we een aantal initiatieven ten voordele van verenigingen waarmee we ons verbonden voelen zoals bijvoorbeeld de diabetesliga.

lees meer over onze acties
Climate Action

Klimaatactie

Elk land op elk continent heeft te maken met klimaatverandering. Het ontwricht nationale economieën en treft bijzonder veel mensen. Onze sustainability officer inspireert ons met initiatieven en acties waarmee we gericht aan de vermindering van onze ecologische voetafdruk kunnen werken.

lees meer over onze acties

Onze CSR-acties in beeld

CSR Actions You Connect 0

Op zoek naar nieuw talent of een job?

Neem contact of op bezoek onze vacaturepagina!

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

kantoor Brussel

Silversquare North
Koning Albert II Laan 4 - 1000 Brussel

kantoor Gent

Hoofdkantoor
Nederkouter 124 - 9000 Gent

kantoor Antwerpen

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Antwerpen

maatschappelijke zetel

Burotel
Congresstraat 35 - 1000 Brussel

made by
bekijk jouw favoriete jobs