Waardig werk en economische groei: zo proberen we het verschil te maken

Hoe kunnen we als rekruteringskantoor onze expertise gebruiken om een verschil maken? Niet alleen door bestaande initiatieven rond groei en werkgelegenheid te steunen, maar ook door zelf nieuwe initiatieven te starten.

A Seat at The Table

In 2022 gaf YouConnect een workshop in samenwerking met A Seat at the Table. ASATT is een programma voor mentoring, leadership en entrepreneurship voor studenten en jonge professionals. Tijdens de workshop deelde YouConnect waardevolle tips om hen te helpen bij het lanceren van hun carrière.

Connecting for a job

Onze recruitment consultants engageren zich om elk academiejaar enkele studenten en alumni van een aantal Belgische universiteiten te begeleiden in hun zoektocht naar een eerste job. Concreet betekent dit dat elke Recruitment Consultant één student of alumnus onder zijn of haar vleugels neemt en tijdens één-op-één workshops, tips geeft over het opstellen van een goed cv en samen met hen een sollicitatie-interview oefent. Indien mogelijk, helpen we de studenten en alumni ook met eventuele introducties bij potentiële werkgevers.

De eerste editie begin 2021, bleek een groot succes. Via enkele universiteiten kwamen we in contact met 6 studenten die we begeleid hebben. Na afloop van het project, kregen we lovende feedback van zowel de universiteiten als de (afgestudeerde) studenten.

De acties in beeld

Decent Work and Economic Growth You Connect

Ontdek ook onze twee andere csr-doelen

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

kantoor Brussel

Silversquare North
Koning Albert II Laan 4 - 1000 Brussel

kantoor Gent

Hoofdkantoor
Nederkouter 124 - 9000 Gent

kantoor Antwerpen

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Antwerpen

maatschappelijke zetel

Burotel
Congresstraat 35 - 1000 Brussel

made by
bekijk jouw favoriete jobs