Waardig werk en economische groei: zo proberen we het verschil te maken

Hoe kunnen we als rekruteringskantoor onze expertise gebruiken om een verschil maken? Niet alleen door bestaande initiatieven rond groei en werkgelegenheid te steunen, maar ook door zelf nieuwe initiatieven te starten.

JINC

JINC is een organisatie die jongeren uit kwetsbare gezinssituaties helpt bij een goede start op de arbeidsmarkt. JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt en waarin ieder kind kansen krijgt.
Met YouConnect dragen we maar al te graag ons steentje bij. Zo geven onze ProudConnectors regelmatig sollicitatietrainingen aan leerlingen uit het secundair onderwijs, waarbij ze van ervaringsdeskundigen leren wat van belang is bij het opstellen van bijvoorbeeld een CV of motivatiebrief. Via rollenspellen en fictieve sollicitatiegesprekken leren ze hoe het eraan toe gaat wanneer je solliciteert en wat de do's en don'ts zijn.
De connectie en interactie die er telkens ontstaat is niet alleen voor de leerlingen zeer leerrijk, maar zeker ook voor ons. De voldoening voor elke consultant die eraan deelneemt, de impact die je kan maken en de dankbaarheid van de leerlingen maken het voor iedere betrokkene uiterst waardevol.

DUO for a JOB

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet en het enthousiasme van Stéphanie, die al enkele jaren als vrijwilliger betrokken is bij de organisatie. Toen ze tijdens het 10-jarig jubileum van de organisatie vernam dat ook bedrijven hun steun konden aanbieden, was de keuze snel gemaakt om ons ook voor hen in te zetten.

DUO for a JOB is een intergenerationeel mentorprogramma dat vrijwilligers van +50 jaar (mentoren) de mogelijkheid biedt om jonge werkzoekenden (mentees) te ondersteunen en hun kansen op het krijgen van een baan te vergroten. Dit unieke mentoringprogramma heeft niet alleen positieve effecten op de arbeidsmarkttoegang voor jongeren maar draagt ook bij aan een warmere, inclusievere samenleving waarin de waardering voor ieders vaardigheden en ervaringen centraal staat.

A Seat at The Table

YouConnect geeft al enkele jaren workshops in samenwerking met A Seat at the Table. ASATT is een programma voor mentoring, leadership en entrepreneurship voor studenten en jonge professionals. Tijdens de workshops delen we waardevolle tips om hen te helpen bij het lanceren van hun carrière.

De acties in beeld

Decent Work and Economic Growth YouConnect - CSR

Ontdek ook onze twee andere csr-doelen

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

kantoor Brussel

Silversquare North
Koning Albert II Laan 4 - 1000 Brussel

kantoor Gent

Hoofdkantoor
Nederkouter 124 - 9000 Gent

kantoor Antwerpen

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Antwerpen

maatschappelijke zetel

Burotel
Congresstraat 35 - 1000 Brussel

made by
bekijk jouw favoriete jobs