Klimaatacties: zo proberen we het verschil te maken

Go Forest

Go Forest, een CO2logic partner, wil zowel particulieren als bedrijven inspireren en motiveren om niet alleen toekomstgericht te denken, maar ook te handelen. Bomen planten mag geen tijdelijke trend zijn, maar moet de norm worden. Hun experts op het gebied van klimaatprojecten selecteren wereldwijd de beste projecten en volgen ze op. Eind 2021 kochten we 1200 bomen die werden gepland in de Peruviaanse Amazone, waar ze de meest positieve effecten hebben op biodiversiteit, koolstofopslag, werkgelegenheid, levensonderhoud en lokale economie. Sinds 2022 investeren we onder andere in de aankoop van bomen gekoppeld aan elke kandidaat die we plaatsen bij een klant. Via dit platform kan je meer te weten komen over het Peruaans & Belgisch project.


Openbaar vervoer

Van bij de opstart hield YouConnect rekening met de locatie van de kantoren. Alle kantoren zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en we moedigen het gebruik hiervan ook sterk aan. Alle medewerkers krijgen ook een Brompton-plooifiets.


Sustainability officer

Eén van de medewerkers, Sharon, is Sustainability Officer bij YouConnect en waakt over onze ecologische voetafdruk. Naast bv. een slimme thermostaat, ecologische schoonmaakproducten en het streven naar een zero paper policy, krijgt Sharon een budget waarmee we jaarlijks verschillende initiatieven realiseren (bv. Go Forest). Ze lanceerde ook VeggieThursday, een initiatief dat alle collega’s van harte steunen.

Onze acties in beeld

Klimaatactie YouConnect in beeld - CSR

Ontdek ook onze twee andere csr-doelen

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

kantoor Brussel

Silversquare North
Koning Albert II Laan 4 - 1000 Brussel

kantoor Gent

Hoofdkantoor
Nederkouter 124 - 9000 Gent

kantoor Antwerpen

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Antwerpen

maatschappelijke zetel

Burotel
Congresstraat 35 - 1000 Brussel

made by
bekijk jouw favoriete jobs