JINC & YouConnect

JINC You Connect
corporate social responsibility
Begin maart startte ons partnership met JINC en sindsdien gaven we 8 sollicitatietrainingen aan evenveel klassen uit het middelbaar onderwijs. Het ging steeds om 5e en 6e jaarsstudenten uit verschillende scholen in het Antwerpse. Antwerpen is één van de steden waar JINC haar slogan "Elk kind heeft talent" grondig vorm geeft.

Samen met en co-trainer uit een ander bedrijf, gaven we in kleine groepen een 80-tal leerlingen een grondige kijk achter de selectie-schermen.

Wat vinden selectieverantwoordelijken belangrijk? Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek? Hoe pak je het aan als je Nederlands misschien niet zo sterk is? Hoe houd je je zenuwen in bedwang en wat zeg je dan aan de recruiter met wie je in gesprek bent? En rollenspelen natuurlijk, om het mysterie van "het selectiegeprek" wat weg te nemen en te laten zien hoe je er een leerrijk, aangenaam gesprek kan van maken.

JINC liet niets aan het toeval over en zorgde voor een perfecte ondersteuning met heldere scenario's en piekfijne voorbereidingen. Alle leerlingen die we ontmoetten, werkten vooraf in klasverband aan het thema. Zij zochten een interessante vacature en en bereidden hun motivatiebrief en cv voor.

Elke sessie van 100 minuten bleek uiterst leerrijk en interessant. Voor de leerlingen? Dat durf ik te hopen. Maar niet alleen voor hen: elke trainer getuigde achteraf over de bijzondere, leerrijke impact die de kinderen maakten.

Voor sommige leerlingen bleek het bijvoorbeeld ontzettend moeilijk om foutloze brieven en cv's op te maken. Zij vertelden over zichzelf, hun achtergrond en ervaringen, passies en tegenslagen. Het was een plezier om te zien hoe gulzig ze waren om bij te leren en hoe ze zelfverzekerder werden bij elk rollenspel dat we voerden.

Dus leerrijk? Absoluut! En niet alleen voor de leerlingen.

YouConnect gaat zeker verder met dit fantastische, inspirerende partnership.

Geschreven door Birgit De Smedt - 21 mrt. 2023

Wil jij JINC ook ondersteunen?

Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

kantoor Brussel

Silversquare North
Koning Albert II Laan 4 - 1000 Brussel

kantoor Gent

Hoofdkantoor
Nederkouter 124 - 9000 Gent

kantoor Antwerpen

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Antwerpen

maatschappelijke zetel

Burotel
Congresstraat 35 - 1000 Brussel

made by
bekijk jouw favoriete jobs