Insightful Walk: Kathleen & Diether

worth sharing hr
Kathleen & Diether, beiden recruitment consultant, nemen je mee naar het natuurgebied Wal-Zwijn aan de Schelde voor een goed gesprek over hun persoonlijke ervaring met telewerk, nieuwe hobby’s en geluksmomenten in het leven.

Welke dingen zijn jullie opgevallen in de rekruteringsmarkt het voorbije jaar?

Diether: Het zal niet als een verrassing klinken, maar thuiswerk is echt wel een hot topic geworden. Veel bedrijven, ook in de advocatuur, bleven op dat vlak toch altijd wat terughoudend maar in 2020 werd iedereen verplicht om het roer om te gooien. Tijdens mijn gesprekken met kandidaten komt het onderwerp flexibiliteit steevast ter sprake. Ook onze klanten halen steeds vaker proactief hun flexibiliteitsregime aan en gebruiken dit zelfs als selling point om een kandidaat te overtuigen. Voor mij persoonlijk is thuiswerk zeker een voordeel maar het is ook niet heilig. Het kan soms de teamsfeer wat ondermijnen. Zo vind ik het bijvoorbeeld heel tof om op een vol kantoor toe te komen en samen te werken met collega’s. Door de huidige flexibiliteitsregimes zijn die momenten eerder een uitzondering geworden.

Kathleen: Wat mij betreft is het grote voordeel aan telewerken dat zowel klanten als kandidaten sneller bereid zijn om een online kennismakingsgesprek te voeren. Het feit dat het gesprek virtueel kan doorgaan, vraagt natuurlijk minder tijdsinvestering. De keerzijde hiervan is dat je soms een volledig of gedeeltelijk rekruteringsproces aflegt met een kandidaat en die blijkt dan achteraf niet 100% overtuigd van de vacature. Als de interviews face-to-face op locatie plaatsvinden, wordt er meteen al meer engagement gevraagd en haken kandidaten ook sneller van bij het begin af voor vacatures die ze minder interessant vinden.

Voor welke zaken namen jullie meer tijd het voorbije jaar?  

Diether: Koken! Ik zat vroeger in een routine en viel vaak terug op dezelfde gerechten. Vanaf de eerste lockdown werd een bezoek aan de supermarkt minder aangenaam, en ben ik overgeschakeld op de welbekende foodboxen. Die zijn tot nu toe een schot in de roos want ik beleef weer veel kookplezier en leer vaak nieuwe, fijne gerechtjes kennen.

Daarnaast ben ik een grote muziekfan en heb ik helaas afgelopen jaar veel minder muzikale events kunnen meemaken. Om dat te compenseren, ben ik thuis intensiever naar muziek beginnen luisteren. Met een betalend Spotify abonnement en de aankoop van een bescheiden dj-installatie als resultaat. Als liefhebber van voornamelijk elektronische muziek is dat een geslaagde nieuwe hobby.

Kathleen: Als moeder van twee tieners word ik frequent ingeschakeld als taxidienst. Hoewel ik dit met plezier doe, resulteerde het wel in een schema van werken, boodschappen doen, kinderen vervoeren, wachten op de kinderen, slapen, en de volgende dag opnieuw. Tijdens corona vielen de teamsporten weg en daarmee dus ook de wekelijkse trainingen en matchen van mijn kinderen. Ik had opeens meer vrije tijd en die heb ik goed gebruikt om zelf meer te sporten en te bewegen. Gecombineerd met een iets gezondere manier van eten, heeft dit toch geleid tot enkele kilo’s minder op de weegschaal en een betere fysieke conditie.

Wat deed je onlangs glimlachen?   

Diether: De Wishbone Week die we met YouConnect organiseerden, heeft vaak een glimlach op mijn gezicht getoverd. Het was enorm fijn om te zien hoe collega’s, kandidaten en klanten ons steunden en met veel plezier meededen aan de actie. We zamelden € 1200 in voor ZOI en de voorzitter kwam de cheque zelf persoonlijk ophalen in Gent. Het was een zeer fijne en uitvoerige ontmoeting met hem. Zo’n mooie actie zorgt bij mij voor de grootste glimlach van allemaal.

Kathleen: Ik kan met veel lachen: De domme opmerkingen van mijn kinderen, foto’s, tekeningen of filmpjes die je online voorbij ziet komen en de draak steken met de huidige situatie. Ook leuke reacties van kandidaten die ik aan een nieuwe job geholpen heb en die echt oprecht laten merken dat ze mijn tussenkomst waarderen, zorgen al eens voor een grote glimlach.


Kathleen & Diether gingen wandelen in Sint-Amands aan de oevers van de Schelde en namen daar ook de veerboot naar het natuurgebied Wal-Zwijn. Het Wal-Zwijn ligt langs de Schelde in Hamme en wordt deels ingericht als een gecontroleerd overstromingsgebied en deels ontpolderd. Zeker de moeite waard!

Meer weten over Kathleen en Diether?

Diether Vandenbussche YouConnect
+32 477 22 95 52 email hidden; JavaScript is required
12 aug. 2021

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

kantoor Brussel

Silversquare North
Koning Albert II Laan 4 - 1000 Brussel

kantoor Gent

Hoofdkantoor
Nederkouter 124 - 9000 Gent

kantoor Antwerpen

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Antwerpen

maatschappelijke zetel

Burotel
Congresstraat 35 - 1000 Brussel

made by
bekijk jouw favoriete jobs