ProudConnector | Meet Eline!

IMG 2756
worth sharing
Van de padelbaan naar de boekenplank, en van de ongerepte natuur van Costa Rica tot de wereld van legal recruitment. Maak kennis met Eline die sinds februari als Legal Recruitment Consultant is opgestart bij YouConnect. Een wending in haar carrière waar ze er op korte tijd al in slaagt om talent met klanten te verbinden, aangedreven door empathie, met open blik, gedrevenheid en een oog voor detail.

Wat zijn je interesses / hobbies / passies buiten het werk? 

Naast het werk ben ik graag bezig met fitness, padel en lezen. Om 6u uit de veren om te sporten (fitness) vooraleer de werkdag begint, is voor mij geen opgave. Integendeel, ik haal er energie uit. Padel is een toffe teamsport (interclubs of toernooien zorgen voor het sociale aspect). Lezen is vooral mijn avondactiviteit - vooral boeken over psychologie en mindfulness trekken mijn aandacht. Het laat mij toe om de dag met een rustmomentje af te sluiten.

Wat is je ultieme vakantiebestemming en waarom? 

Costa Rica, omwille van de cultuur en ongerepte natuur, prachtige fauna en flora. Ik zag recent een documentaire over Costa Rica en was meteen verkocht. Na een rondreis van drie weken in Zuid-Afrika, heb ik de smaak te pakken om verre bestemmingen op te zoeken en een stukje van de wereld te zien. Ik word vooral aangetrokken door bestemmingen met prachtige natuur en verborgen schatten.

Wat is jouw favoriete gerecht?

Risotto met boschampignons is zeker mijn favoriete gerecht. Het is een zeer smaakvol gerecht, makkelijk te maken met een aantal basic ingrediënten en meestal ook vegetarisch. Ik hou ervan om te koken met enkele ingrediënten en zonder te lang achter de kookpotten te moeten staan.

Hou je van muziek? Zo ja, wat is your all time favourite?

Zeker, mijn all time favorite is zonder twijfel Coldplay. Voor elke mood heeft deze groep wel een song gemaakt. Elke nieuwe single of plaat die wordt uitgebracht is een schot in de roos bij mij.

Welke 3 woorden omschrijven jou het beste?

Open-minded (ik hou niet zo van hokjes denken), ongeduldig en gevoelig.

Wat is jouw klein gelukje?

Een goede koffie met karamelsmaak en amandelmelk om de dag mee te starten. In alle stilte aan de ontbijttafel zitten, vooraleer de hectiek van de werkdag begint.

Wat is jouw functie binnen YouConnect?

Ik werk als Legal Recruitment Consultant sinds februari 2024.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste skills waarover een recruitment consultant moet beschikken?

Empathie, discretie, accuraat en efficiënt werken zijn zeker cruciale competenties. Daarnaast ben je organisatorisch sterk en vind je het fijn om te netwerken. Elk van deze skills draagt bij tot het opbouwen van een duurzame band met zowel klanten als kandidaten.

Wat maakt YouConnect als bedrijf zo uniek?

Wat YouConnect onderscheidt zijn de kernwaarden die we uitdragen. De waarden ‘vertrouwen, empathie, groei en duurzaamheid’ worden consequent toegepast en dat vergroot het vertrouwen en geloofwaardigheid van het bedrijf. Daarnaast ook de kwaliteit en professionaliteit die YouConnect uitstraalt. Eén van de redenen waarom ik ook graag bij YouConnect wilde werken.

Welke tip geef je graag mee als ‘must read’ voor andere professionals in de sector?

Ik raad zeker "Motiveren zonder controleren; Aan de slag met de zelfdeterminatietheorie op de werkvloer!" van Anja Van den Broeck en Hermina Van Coillie aan. Dit boek geeft inzichten hoe je kan motiveren zonder te controleren, op basis van de zelfdeterminatietheorie. Deze theorie benadrukt de natuurlijke groei van mensen naar een positieve motivatie. Ik heb deze theorie leren kennen tijdens de lessen van mijn postgraduaatsopleiding HRM. Wanneer je inzicht krijgt in deze theorie en dit toepast op de werkvloer, kan dit leiden tot meer ‘werkgeluk’ en betere prestaties binnen het team.

04 jun. 2024

YouConnect nv


T +32 2 612 80 85
connect@youconnect.be
BE 0521.697.672

kantoor Brussel

Silversquare North
Koning Albert II Laan 4 - 1000 Brussel

kantoor Gent

Hoofdkantoor
Nederkouter 124 - 9000 Gent

kantoor Antwerpen

MeetDistrict The Link
Posthofbrug 6/8 - 2600 Antwerpen

maatschappelijke zetel

Burotel
Congresstraat 35 - 1000 Brussel

made by
bekijk jouw favoriete jobs